Trek er es Uut 2016

De Workshops

Mark Söhngen heeft het weer voor elkaar gekregen: (minstens!) 16 redenen om weer naar Trek er es Uut te gaan. En met succes! Er waren dit jaar meer inschrijvingen dan het jaar daarvoor.

De Zevensprong

De Harmonicahoek

[1] Kinderspeelgroep • Vanaf 4 jaar
Geïnspireerd door het boek van Tonke Dragt gaan de kinderen weer een spannend avontuur beleven! Een belangrijke brief is de aanleiding voor alle belevenissen.

> Meer

De muzikale reis naar onze eigen hit!

De Harmonicahoek

[2] Stefan van den Berg • Kindermuziekgroep
Workshop andermans en eigen liedjes voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

> Meer

Het gaat swingen en zingen

De Harmonicahoek

[3] Auke Eringa • Jongerengroep
Wat we precies gaan doen met de jongeren groep op TEEU staat nooit helemaal vast. Er is altijd ruimte voor eigen inbreng en improvisatie. Wat wel vast staat is dat het gaat swingen want er moet op de muziek gedanst worden. Ook staat vast dat we een paar zangnummers gaan doen want we hebben elk jaar een paar zangtalenten in de groep.

> Meer

Zee, zilt en zaligheid

De Harmonicahoek

[4] Cocky van de Burgt • niveau 1-2 - CF
We gaan werken aan een bijzondere selectie van muziek van de zee, waaronder ballades vol verlangen en verdriet, werkliederen (shanties), zeemansdansen en liederen uit de havenkroegen.

> Meer

Spelen met de trekharmonica

De Harmonicahoek

[5] Gerard Gerritsen • niveau 1-2 - CF
Wat gaan we doen op Trek Er Es Uut? Wij gaan vooral spelen, letterlijk en figuurlijk. We creëren onze eigen speeltuin, waar we gaan samenspelen; uit je hoofd spelen; van noten muziek maken; onze mooiste melodieën delen met elkaar en wellicht nog veel meer waar we veel plezier aan kunnen beleven.

> Meer

De trekharmonica in de Lombard – Piemontese traditie

De Harmonicahoek

[6] Andrea Capezzuoli • niveau 4 - CF
De workshop van dit jaar zal zich richten op de traditionele Italiaanse muziek. Er zullen enkele Piemontese dansen worden onderwezen waarvan een aantal zeer goed bekend in heel Europa (Curenta uit Val Varaita, Sbrando , Gigo) en dit jaar ook een paar nummers uit Lombardije en Piemonte die in de jaren ’70 en ’80, speciaal voor trekharmonica werden gearrangeerd door folk-revival bands zoals ‘De Ciapa Rusa’.

> Meer

Ik ga mooie muziek maken!

De Harmonicahoek

[7] Gaëlle Dos Santos • niveau 3 - GC
Uitgaande van een melodie gaan we vooral werken aan het samenspel, luisteren naar jezelf en naar de anderen, we gaan er tweede en derde stemmen aan toe voegen en asymetrische, swingende of rechte ritmes.

> Meer

Old and new diatonic accordion music from Norway

De Harmonicahoek

[8] Ingunn Bjørgo • niveau 2-3 - CF
In her workshop Ingunn will teach both old and new diatonic accordion music from Norway.

> Meer

Ritmische diatoniek uit Latijns-Amerika

De Harmonicahoek

[9] Kok de Koning • niveau 3 - CF én GC of drierijer GCF
Latijns-Amerika is een smeltkroes van Indiaanse, Afrikaanse en Europese ingrediënten. Daaruit zijn heel diverse muziekstijlen opgeborreld die met elkaar gemeen hebben dat ze ritmisch en dansbaar zijn. Op veel plekken spelen diatonische accordeons een belangrijke rol in de populaire dansmuziek. In uiteenlopende stijlen wordt de trekzak vooral ritmisch bespeeld.

> Meer

Engelse Trekharmonikamuziek

De Harmonicahoek

[10] Mel Biggs • niveau 3 - C/F
Mel Biggs zal ons een verscheidenheid aan traditionele en originele Engelse dansmelodieën aanleren. We gaan kijken wat er nodig is om een typische ‘Engels’ geluid uit je trek- harmonika te halen en we zullen onze nieuw verworven kennis gebruiken om aan de gang te gaan met een Engelse Morris Jig.

> Meer

Músiques de Catalunya

De Harmonicahoek

[11] Perepau Ximenis • niveau 3 - CF
(NB: de voertaal van de workshop is Frans).

We spelen op de trekzak, gestemd in C/F (Do/Fa), een aantal Catalaanse stijlen van ‘pleindansen’ (Ball a la plaça) zoals; Ball Pla, la Sardana en la Jota. Dit met melodieën uit de antieke zangtradities, maar ook met nieuwe creaties. Bewerkt en te spelen in groepen tot aan vier stemmen, zodat we ‘live’ kunnen begeleiden bij de workshop Catalaanse dansen. •)

> Meer

Dansen uit de Barok

De Harmonicahoek

[12] Wim van de Kolk • niveau 2-3 - CF
Aan de hand van dansen uit het Notenbuchlein van Anna Magdalena Bach, dat J.S. Bach voor zijn echtgenote componeerde en bewerkte, gaan we aan de slag met veelal bekende melodieën. Aan de orde komen thema's als interpretatie, vorm en stijl, frasering en versieringen.

> Meer

Samenspel, Begeleidingsritme's, Intuïtieve Harmonie

De Harmonicahoek

[13] Benoit Guerbigny • niveau 3 - CF
(op het gehoor kunnen spelen!)

De trekharmonica kan een solist zijn, begeleiden, percussie- instrument of bas zijn, een heel orkest op zich. De harmonicaspeler, de muzikant stuurt het spel, al naar gelang de aard van het instrument en de muzikale situatie waarin hij zich bevindt.

> Meer

Workshop Filmmuziek

De Harmonicahoek

[14] Mark Söhngen • niveau 2-3 - CF
Er bestaat ontzettend veel prachtige filmmuziek, deuntjes die iedereen kent en die je op straat hoort fluiten. Fantastische componisten hebben er aan gewerkt en in prachtige films zijn ze de wereld rond gegaan.

> Meer

Samenspelgroep

De Harmonicahoek

[15] Jan Budweis • Samenspel
In deze samenspeelgroep zullen we gaan werken aan een klein bal folk-dansrepertoire. Dat gaan we zeker presenteren op de vrijdagavond. Daarbij arrangeren we ‘traditionele’ Europese melodieën, mijn eigen composities of iets von andere muzikanten vol afwisseling, dansbaar en pittig. We zullen daarbij bijvoorbeeld ingaan op meerstemmigheid, ritmische begeleidingsmogelijkheden (ook voor melodie-instrumenten) en kleine improvisaties.

> Meer

Catalaans Dansen doe je Zo

De Harmonicahoek

[16] Joan Naspleda • Danses catalanes
Perepau brengt twee leden van zijn groep Brunzit mee: dansmeester Joan Naspleda, die deze dansworkshop gaat geven (fluit) en de violist Adrià Garcia die daarbij de muziek zal maken, ze zullen ook samen een balfolk-optreden verzorgen!

> Meer
Download het formulier
en maak je keuze.

Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Trek er es Uut       > Nieuwsarchief         > Trek er es Uut 2016           > De Workshops

Google Analytics Alternative