Trek er es Uut door de jaren heen

Dit overzicht wordt nog voortdurend bijgewerkt en uitgebreid. Het loopt vanaf 1998, toen de webmaster van deze website voor het eerst aan Trek er es Uut deelnam.

Met dank aan Gertrude Branderhorst, die me tijdens het Diatonisch Weekend van 1997 van de Stichting Volksmuziek Nederland wees op dit evenement.

Trek er es Uut 2021

De Harmonicahoek

13 mei 2021
Jammer natuurlijk dat Trek er es Uut voor de tweede keer weer niet door kan gaan, maar de herinneringen moeten levend blijven. Vandaar een overzicht van deunen die deelnemers hebben opgedoken op dit uiterste event. Ook voor de kinderen wordt gelukkig iets op touw gezet. Niet vergeten, donderdag 19.00 uur. Online TEEU kinderbal!

> Meer

Trek er es Uut vanuit huis

De Harmonicahoek

20-24 mei 2020
Helaas is Trek er es Uut slachtoffer van het corona-virus geworden. Wat zullen we het missen: de workshops, de docenten en de vele vertrouwde gezichten, maar ook de kennismaking met nieuwe enthousiastelingen. Maar laten we niet blijven treuren.

> Meer

Met of zonder trekzak: dagenlang plezier

De Harmonicahoek

29 mei - 2 juni 2019
Ook dit jaar weer is er weer een mooi workshop-aanbod bij Trek er es Uut geweest. Met maar liefst vier nieuwe docenten. Ook kinderen en samenspelenden kijken tevreden terug. Cursisten van Duitsland tot Catalonië wisten rond Hemelvaartsdag deze diatonische bestemming in Kasteel ‘De Berckt’ in het Limburgs Baarlo te vinden.

> Meer

Trek er es Uut 2018: volop diversiteit

De Harmonicahoek

Van 9 - 13 mei 2018
Het is weer gelukt! Mark Söhngen heeft weer een verrassende keuze gemaakt uit docenten uit alle windstreken: van Engeland tot Duitsland, van Finland tot Catalonië. Er was keuze uit veertien workshops en de kinderspelgroep.

> Meer

Een warme Trek er es Uut

De Harmonicahoek

Van 24 – 28 mei 2017
Het weer was ons dagenlang goed gezind. Drie dagen stralende zon en veel speelde zich bij de 28ste Trek er es Uut dan ook buiten af.

> Meer

Een zonnig 27ste Trek er es Uut 2016

De Harmonicahoek

Vanaf 5 t/m 8 mei 2016
De fraaie locatie van Kasteel ‘De Berckt’ in Baarlo, iets ten zuiden van Venlo in Limburg was vanaf 5 tot en met 8 mei weer een prachtig wisseltonig decor voor 16 workshops en een fraai avondprogramma.

> Meer

Trek er es Uut 2015

De Harmonicahoek

Het is weer zoals beloofd een leuke, (ont-)spannende Trek er es Uut 2015 geworden met workshops naar ieders smaak. En dat in de fraaie locatie van Kasteel ‘De Berckt’ in Baarlo, iets ten zuiden van Venlo in Limburg.

> Meer

Trek er es Uut nieuws 2014

Nieuws van en over Trek er es Uut in 2014

> Meer

Trek er es Uut nieuws uit 2013

Nieuws van en over Trek er es Uut in 2013

> Meer

Trek er es Uut 2012

De Harmonicahoek

Het overzicht van 2012

> Meer

Donkere wolken boven zonnig Trek er es Uut 2011

De Harmonicahoek

1 - 5 juni 2011
Dat was dan Trek er es Uut 2011. Eindelijk weer eens lekker zonnig en warm en dus klonk overal binnen en buiten muziek! En niet alleen van de trekzak: ook concertina’s, violen en doedelzakken vrolijkten van woensdagavond 1 juni tot zondagochtend 5 juni het terrein van het Nijmeegse Kandinsky-college op. Maar het evenement eindigde met donkere wolken: niet alleen vanwege de regen op zondagochtend, maar vooral omdat het de vraag is, waar het volgend jaar gaat plaatsvinden. Want inmiddels heeft de directie van het Kandinsky definitief de stekker uit de verhuur van het gebouw getrokken.

> Meer

Voorspelbaar succesvol

De Harmonicahoek

12-16 mei 2010
Trek er es Uut is weer voorbij. Inmiddels zijn we teruggekeerd met muziek in ons hoofd en een sd-kaart voor foto- en filmmateriaal. We hebben een forse selectie online gezet.

> Meer

Trek er es Uut hield het bijna droog

De Harmonicahoek

20 - 24 mei 2009
Gelukkig is onze voorspelling bijna helemaal uitgekomen. Alleen zaterdagavond viel er een bui, maar verder was het droog en warm, maar gelukkig niet tè warm.

> Meer

Trek er es Uut 2008 weer succesvol

De Harmonicahoek

woensdag 30 april 2008
Er waren dit keer merkbaar minder deelnemers aan Trek er es Uut als in 2007. Dat kwam waarschijnlijk dat het jaarlijkse gebeuren midden in een tweeweekse schoolvakantie viel en het de dag van de start ook nog eens Koninginnedag was. Veel ouders zullen er waarschijnlijk ook nog eens tegenop hebben gezien hun kroost achter hun kraampje weg te sleuren voor de gang naar Nijmegen.

> Meer

Nieuwe docenten verrassend

De Harmonicahoek

16 - 20 mei 2007
Nieuwe docenten uit Wallonië, Duits- en Zwitserland en Nederland waren die jaar de nieuwe verrassing tijdens Trek er es Uut, het jaarlijkse harmonicagebeuren in Nijmegen waar de media zelfs aan dacht aan hebben besteed. En dit jaar waren de weergoden in een beter humeur dan in 2006.

> Meer

Trek er es Uut 2006

De Harmonicahoek

Het overzicht van 2006

> Meer

Trek er es Uut nieuws uit 2005

De Harmonicahoek

Het overzicht van 2005

> Meer

Koude nachten, warme uitstraling

De Harmonicahoek

20 - 23 mei 2004
Het is weer voorbij. Niet die mooie zomer, maar het grote muziekfestijn in Nijmegen, waar vooral ’s nachts alles behalve zomerse temperaturen heersten.

> Meer

Weer eens wat anders

De Harmonicahoek

28 mei - 1 juni 2003
'Groesmegen', een aardig compromis tussen Groesbeek, waar het jaarlijkse 'Trek er es Uut' treffen rond Hemelvaart begon en Nijmegen, waar deze ultieme happening nu wordt gehouden. Het is weer voorbij en velen hebben gezwoegd, maar toch genoten en zeker niet alleen van het weer.

> Meer

Nijmegen - Het is weer over ...

De Harmonicahoek

8 - 12 mei 2002
De dagen rond Hemelvaart staan voor veel harmonicaspelers in het teken van de befaamde workshops in Nijmegen, met docenten uit Noorwegen, Finland, Engeland, Ierland, Frankrijk, België en Nederland. Ook dit jaar is er weer met volle teugen geoefend en genoten.

> Meer

Trek er es Uut nieuws uit 2001

23 - 27 mei 2001
De eerste Trek er es Uut op een nieuwe locatie: het Kandinsky College in Nijmegen.

> Meer

Les in de taal van de muziek

De Harmonicahoek

Nummer 58, jaargang 17, oktober 2000
De Italiaanse Tarantella of saltarello is weliswaar een 6/8 maat, maar gaat niet van ‘hop-ta, hop-ta’, maar van ‘tsjanka, tsjanka’. Even een nauwelijks hoorbaar voorslagje met de accoordtoets, voordat je de bastoets indrukt. Dat was wat Claudio di Muzio ons bij de start van de workshop in Groesbeek nonverbaal duidelijk wist te maken.

> Meer

Neuriënd de band versterken

De Harmonicahoek

DN • Nummer 55, jaargang 16, december 1999
Les krijgen bij de Deen Carl-Erik Lundgaard Jenssen is een voorrecht. De meesten die zich bij het hemelvaartstreffen voor zijn groep opgeven, vissen naast het net, want de groep is zwaar overtekend. Alleen diegenen die lid zijn van Trek er es Uut of per Girotel betalen lijken bij de dertien gelukkigen te kunnen horen.

> Meer

Drie dagen lang slapeloos plezier

De Harmonicahoek

nummer 50, oktober 1998
Het jaarlijkse Trek er es Uut- treffen van 20 tot 24 mei in het NEBO-complex tussen Nijmegen en Groesbeek is weer een daverend succes geworden, waar door velen met plezier en zelfs heimwee op zal worden teruggekeken.

> Meer

Hemelvaartsweekeinde Groesbeek

De Harmonicahoek

KLANK 1993 - 2de kwartaal
Toen ik op het laatste nippertje te horen kreeg dat ik het Hemelvaartweekeinde wel vrij kon nemen, was de keus voor mijn kinderen ‘waar naar toe???’ niet zo moeilijk: Groesbeek!. Voor de vierde keer in successie Trek-er-es-uut door de Groesbeekse Trekharmonica vereniging.

> Meer

Artikelen uit KLANK

De Harmonicahoek

Ook KLANK heeft aandacht besteed aan de beginperiode van Trek er es Uut.

> Meer

De Geschiedenis

De Harmonicahoek

Hoe Trek er es Uut allemaal begon en hoe het zich ontwikkelde.

> Meer

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Harmonicahoek     > Trek er es Uut       > TEEU Nieuwsarchief

Google Analytics Alternative