verder terug begin

Kok de Koning

Ritmische diatoniek uit Latijns-Amerika

Latijns-Amerika is een smeltkroes van Indiaanse, Afrikaanse en Europese ingrediënten. Daaruit zijn heel diverse muziekstijlen opgeborreld die met elkaar gemeen hebben dat ze ritmisch en dansbaar zijn. Op veel plekken spelen diatonische accordeons een belangrijke rol in de populaire dansmuziek. In uiteenlopende stijlen wordt de trekzak vooral ritmisch bespeeld.

[9] Kok de Koning • niveau 3 - CF én GC of drierijer GCF

We gaan in de workshop speelbare Latijns-Amerikaanse dansnummers met verschillende ritmes instuderen. Omdat ritmische begeleiding niet mag ontbreken is er ruimte voor deelnemers om behalve trekzak ook een ander instrument te spelen zoals gitaar of percussie. De stijlen die aan bod komen zijn zeker Braziliaanse forró en Colombiaanse cumbia en waarschijnlijk Antilliaanse wals, Cubaanse bolero en/of Mexicaanse polka.

De workshop is bedoeld voor (redelijk) gevorderde spelers die ritmisch uitgedaagd willen worden en speelplezier willen beleven. Voor trekzakspelers is behoorlijke linksrechts onafhankelijkheid gewenst.
Tijdens de workshop gebruiken we tweerijers CF én GC of drierijer GCF. Neem als tweerijer speler dus twee verschillende instrumenten mee of geef aan dat wij iets voor je moeten regelen.
Laat ook weten of je nog een ander instrument speelt dat je zou kunnen inzetten in de workshop.

Kok de Koning

Kok de Koning heeft zich als muzikant ontwikkeld tot specialist in verschillende stijlen uit Spaanstalig Amerika zoals tex-mex, Mexicaans, salsa, merengue, cumbia en Cubaanse son. Deze muziek is altijd leidend geweest bij zijn trekharmonica zelfstudie.


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Trek er es Uut       > Nieuwsarchief         > Trek er es Uut 2016           > De Workshops             > [9] • Kok de Koning

Google Analytics Alternative