Van veel workshops bleef de muziek achter

Wat we deden en leerden we op Trek er es Uut

Van sommige workshops heb ik geen nummer over gehouden om verder mee te gaan. Dat wil niet zeggen dat ze niet leuk waren. Zoals deze in 2017 bij Gaelle dos Santos. We speelden buiten, want het was bloedheet. Regelmatig verdween daarbij een stoelpoot in een muizengaatje.
  • Van sommige workshops heb ik geen nummer over gehouden om verder mee te gaan. Dat wil niet zeggen dat ze niet leuk waren. Zoals deze in 2017 bij Gaelle dos Santos. We speelden buiten, want het was bloedheet. Regelmatig verdween daarbij een stoelpoot in een muizengaatje.
Foto: Rob Verweij

Leerzaam zijn de workshops van Trek er es Uut altijd geweest. En dat leren ging (en gaat hopelijk straks weer) in de vorm van het instuderen van nummers.

12 mei 2021
door Eduard Bekker

Sommige deelnemers volgden de aanwijzingen van de docent, sommigen hadden de bladmuziek absoluut nodig en soms zat het er tussenin.

Zelf ben ik vaak thuis nog verder op sommige stukken gaan studeren, die we als bladmuziek hadden meegekregen.


1999

Eén voorbeeld van een workshop waar de instructies zo duidelijk waren dat ik er enkele nummers direct kon spelen was die van Carl Erik Lundgaard in 1999.

Zoals dit nummer:


2000

In 2000 hadden we de laatste Trek er es Uut in het NEBO-complex met haar geweldige akoestiek in de gangen en het trappenhuis. Hier volgde ik een workshop bij twee Italianen, die geen woord over de grens spraken. De workshop ging moeizaam, maar toch heb ik er een prachtige polka aan overgehouden.


2001

Geert Oude Weernink was mijn docent in 2001. Daar maakte ik voor het eerst kennis met een Russisch nummer, dat hij ‘Walzin’ to Mongolia’ noemde. Ik kon het nergens terugvinden, totdat ik in een boek van Philippe Remarque de bekendere titel ‘Op de Heuvels van Mantsjoerije’ tegen kwam.

Het Kandinsky, waar we nu onze intrek hadden genomen was een prettige plek, al ontbrak de fraaie akoestiek van het NEBO.


2003

Quirina van Hof volgt voor het eerst een workshop bij Trek er es Uut. Bij de Vlaamse Greet Wuyts. Meteen is het raak: twee nummer in haar permanent geheugen:


2004

Workshop bij Mark Söhngen. Ook Quirina is erbij. Een nummer waar Mark meteen mee losgaat, is de Duitse Polka uit de Kempen. Die houden we erin, denken we.


2005

Quirina van Hof doet in 2005 de workshop bij Kok de Koning. Zwaar werk, maar uiteindelijk komt ‘Nuestro Amor’ er toch heel mooi uit tijdens een vaartocht langs de rafelranden van het Groene Hart op 17 september 2006, terwijl de boot midden in de Vlietdagenprocessie is beland.


2008

Het jaar 2008 was mijn poort naar Catalonië met de workshop van Pere Romaní, een nadrukkelijke Catalaan.


2011

2011 Was een vruchtbaar jaar. Bij Ad Kwakernaat’s workshop kwam veel bekende en onbekende deunen rond het Middellandsezeegebied voorbij.

Twee ervan speel ik nog heel regelmatig:


2016

Scandinavische muziek is altijd ++. Logisch dat de groep van Ingunn Bjørgo uit Noorwegen dan ook altijd zwaar overtekend was. Maar ik was er bij in 2016. Hestekaren is een van de nummers die wel hebben geleerd en die ik heb vastgehouden.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Trek er es Uut       > Archief         > 2021           > Wat we deden en leerden

Google Analytics Alternative