verder terug begin
CF • middengroep
• OOK DEZE GROEP IS INMIDDELS VOL! •

Ad Kwakernaat

7. Lage drempels aan de Middellandse Zeekust

Klik voor een grotere Ad Kwakernaat
  • Klik voor een grotere Ad Kwakernaat


Aan de noordkust van deze zee liggen een aantal landen, waar hele leuke deuntjes en liedjes vandaan komen. Er zijn ook best wel wat Nederlandse liedjes op melodietjes uit die landen (Anneke Grönloh, Benny Neyman, etc.). Eigenlijk van alles wat en een kans voor iedereen, die eens wil proeven van dit lekkers. Je moet wel een trekzak in C/F meebrengen en al een beetje de weg daarop weten te vinden. Het materiaal is laagdrempelig en voorzien van cijfernotatie.
Inschrijvuuuh!!!

Ad Kwakernaat kwam door een radio-uitzending van de BRT in 1980 in aanraking met de trekzak en kreeg in Dworp (later Gooik) zijn eerste lessen van Wilfrid Moonen van ’t Kliekske. Daarna kreeg hij les van zo'n beetje alle groten der aarde: Frans Tromp, Mark Söhngen, Geert Oude Weernink, Ricardo Tesi, Tony Hall, John Kirkpatrick, Jean Blanchard, Antonio Rivas, Wilem Schot, Karel van der Leeuw, enz.

Daarnaast vervaardigt en verkoopt hij boeken met CD’s zoals de Rijke Armoede, Squeezeboek, Vlaamse muziekskes en –danskes, Ierse liedjes, Meerstemmig en Dubbeltonig, Kleuterliedjes en -dansjes met cijfernotatie voor harmonica’s en produceert hij ook de boeken van Mark Söhngen, Karin Geelen, Frans Tromp, John van der Pluijm, Ben Huisman, Mieke Smits en Noud Martinali. Als het maar met trekzakken te maken heeft.

Ad is ook 7 jaar hoofdredacteur van het Diatonisch Nieuwsblad geweest, geeft thuis les aan een tiental leerlingen en geeft les aan de Trekzakacademie van Wouter Kuyper in Nieuwegein.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Trekeresuut       > 2011         > De Workshops           > Ad Kwakernaat

Google Analytics Alternative