Trek er es Uut 2011

De Workshops

Klik op de foto en je ziet ze nog groter (dit geldt tegenwoordig overigens voor bijna al het fotowerk op De Harmonicahoek).
  • Klik op de foto en je ziet ze nog groter (dit geldt tegenwoordig overigens voor bijna al het fotowerk op De Harmonicahoek).


Hier het overzicht van de workshops van Trek er es Uut 2011.

1.Dames en Heren… Jongens en Meisjes… Hooggeëerd publiek!

De Harmonicahoek

Van woensdag 1 t/m zondag 5 juni zal het Trek er es Uut circus neerstrijken bij het Kandinsky college in Nijmegen.

> Meer

2. Daar zit muziek in!!!

De Harmonicahoek

Beste jonge muzikant, Heb je zin om tijdens Trek er es Uut gezellig muziek te maken, te zingen en te dansen en over muziek(instrumenten) te leren? Dan is deze cursus wat voor jou! We zullen op allerlei manieren met muziek aan de slag gaan.

> Meer

3. Samenspel jongeren

De Harmonicahoek

Jonge muzikanten gaan met Mark samen een band formeren, repertoire kiezen, bewerken, repeteren en optreden.

> Meer

4. Samenspel alle instrumenten

De Harmonicahoek

Duo, trio, kwartet, combo, band, kapel, orkest ... Samenspel kan meer vormen aannemen dan ik hier kan vertellen. Hoe verschillend ook, dezelfde elementen bepalen of het werkt of niet.

> Meer

5. Beginnen bij de basis

De Harmonicahoek

We gaan aandacht besteden aan een ontspannen houding tijdens het spelen. Als je ontspannen speelt geeft dat een plezierige controle over je instrument. En heb je controle dan voel je je zeker als je speelt en leer je gemakkelijker en met plezier nieuwe melodieën aan.

> Meer

6. Zon, Zee, Zoetzuur

De Harmonicahoek

In onze workshop gaan we met z'n allen werken aan mooie (bijv. La Mal Aimable), grappige (bijv. M'n tante d'r Bloes) en ontroerende (bijv. Wie kan zeilen zonder wind) melodieën. Waar mogelijk zingen we terwijl we spelen, maar ook een tweede of derde stem en een eigen variatie gaan we niet uit de weg. Een aantal akkoorden met je rechterhand gaan we ook proberen.

> Meer

7. Lage drempels aan de Middellandse Zeekust

De Harmonicahoek

Aan de noordkust van deze zee liggen een aantal landen, waar hele leuke deuntjes en liedjes vandaan komen. Er zijn ook best wel wat Nederlandse liedjes op melodietjes uit die landen (Anneke Grönloh, Benny Neyman, etc.). Eigenlijk van alles wat en een kans voor iedereen, die eens wil proeven van dit lekkers. Je moet wel een trekzak in C/F meebrengen en al een beetje de weg daarop weten te vinden. Het materiaal is laagdrempelig en voorzien van cijfernotatie.

> Meer

8. Warme zomeravondmuziek

De Harmonicahoek

De zomer van 2011 wordt warm en zwoel; de zon schijnt meer dan ooit en de avonden brengen we buiten door, onder een flonkerende sterrenhemel … spelend op onze trekharmonica.

> Meer

9. ‘Back to the Roots’ op z’n Ests

De Harmonicahoek

Ik kom uit Estland, speel trekharmonika en geef er les in. Ik heb gestudeerd aan de volksmuziek-afdeling van het Viljandi Culture College en werk daar zelf sinds 2002. Je zult veel met de balg werken en door terug te gaan naar de wortels van het trekharmonikaspel zul je hopelijk nieuwe aspekten van je instrument ontdekken.

> Meer

10. English Traditional Dance Music

De Harmonicahoek

This workshop will look at style, technique and repertoire for English dance music, including looking at how to match the music up to the dance styles. Suitable for C/F or C one row and anglo-concertina.

> Meer

11. Music from Norway

De Harmonicahoek

Rannveig Djønne from Hardanger in Norway is an innovative diatonic button accordion performer with a solid foundation of tradional knowledge. Starting playing when she was nine years she has now played the box for twentyseven years and has studied at the Ole Bull Academy.

> Meer

12. Dansmuziek en zangbegeleiding op z’n Catalaans

De Harmonicahoek

De trekharmonika is in Catalonië altijd sterk verbonden geweest met de dansmuziek (pasodoble, xotis saltat, vals-jota, pericon, americana ...) en wordt gebruikt als instrument om de zang te begeleiden. In de workshop zullen we aandacht besteden aan beide aspekten.

> Meer

13. Old and new folk music from Finland

De Harmonicahoek

In this workshop we are going to work on the old and new folk music from Finland for diatonic accordions and learn how to arrange tunes specially for two row accordion using some variation and improvisation techniques.

> Meer

14. Een kleine reis door Frankrijk

De Harmonicahoek

Emmanuel Pariselle gaat in zijn workshop een kleine ‘Tour de France’ maken om de stijlen en de versieringen van de Franse muziek te laten zien en horen. Daarbij besteedt hij veel aandacht aan het zoeken en spelen van ritmes en akkoorden, ook met de rechterhand, want: “I think that this instrument is wonderfull  instrument for accompagnement, you have a full brass section in your hands!”

> Meer

15. Diatonische reis om de wereld

De Harmonicahoek

Christian Maes gaat voor ons in zijn workshop een ‘tour du monde for accordion diatonique’ verzorgen, waarin een aantal stijlen aan bod komen die je niet zo vaak hoort op de trekharmonica: dat kan van alles zijn: muziek uit de Balkan, uit Arabië, uit Madagascar, uit Canada en misschien wel een stukje jazz. Christian zal putten uit zijn grote en veelzijdige repertoire!

> Meer

16. Tour de France, Tour de Danses

De Harmonicahoek

Dit weekend maken we al dansend een rondreis door Frankrijk, een omvangrijk land met een grote verscheidenheid aan dansen. Zowel bekende als minder bekende dansen zullen hierbij aan bod komen.

> Meer

17. Eten en Genieten

De Harmonicahoek

Voor de de volwassenen, die geen workshop volgen maar wel mee willen komen naar dit weekend.

> Meer
Steun De Harmonicahoek Terug   > Home     > Trek er es Uut       > TEEU-archief         > TEEU 2011           > Workshops
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:
> Zweverink Muziek.

Google Analytics Alternative