verder terug begin

Ad Kwakernaat

Ierse meezingers

Ierse sessies zijn in Nederland heel populair, maar je ziet er bijna geen trekzak. Volgens mij komt dat, omdat de 'tunes' meestal in G, D of A worden gespeeld, bijna altijd jigs en reels zijn en hartstikke snel worden gespeeld. Daar kan ik met mijn C/F-je niet tegen op. Toch zijn er hele mooie liedjes, die wl op een harmonica in C/F kunnen worden gespeeld.

[4] Ad Kwakernaat niveau 2 / Stemming CF

Ik wil tijdens de workshop een paar van die liedjes behandelen en dan vooral hoe je je zelf of de meezingers kan begeleiden, daarbij gebruikmakend van je bas-en diskant.

Ad Kwakernaat

Mijn zangstem is niet om aan te horen, maar ik ben een kei op de trekzak. Ik werd op 28-jarige leeftijd verliefd op het geluid van dit instrument en nu, na 40 jaar, bespeel ik nog steeds niets anders.
Hoewel trekzakspelen mjn passie is ben ik geen actief optredend muzikant; ik voel me meer een docent, die probeert zijn passie op anderen over te brengen.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Harmonicahoek     > Trek er es Uut       > Nieuwsarchief         > TEEU 2020           > Basisinfo             > De workshops               > [4] Ad Kwakernaat

Google Analytics Alternative