verder terug begin

Stefan van den Berg

Ons muzikale sprookje!

Dit jaar is ons thema het muzikale sprookje. Denk aan beroemde muzikale sprookjes als ‘het carnaval der dieren’, ‘het zwanenmeer’ en ‘Peter en de Wolf’. In laatstgenoemde wordt elk personage verbonden aan een specifiek muziekinstrument met bijbehorende melodie, het zogenaamde leidmotief: hoofdpersoon Peter wordt vertolkt door violen, de wolf door hoorns en grootvader door een fagot.

[2] Stefan van den Berg • Muziekworkshop voor kinderen van 7 t/m 13 jaar

Voor het muzikale sprookje dat wij maken kunnen we een bekend, maar ook een zelfbedacht sprookje nemen. Om hiermee een spannende/grappige/griezelige einduitvoering voor te bereiden. Er is plek voor interessante leidmotieven, nog nooit gehoorde akkoorden, leuke bijpassende liedjes. Hoe het uiteindelijk gaat klinken is voor iedereen nog een verrassing, en precies dát maakt het een fijne uitdaging!

Daarnaast nodigt het kasteel natuurlijk ook uit tot allerlei leuke tussendoortjes en spelletjes binnen en buiten de muren. Want geen inspanning zonder ontspanning!

Je krijgt van tevoren al wat bladmuziek opgestuurd, zodat je je kunt voorbereiden en in de sfeer kunt komen. Heel graag tot TEEU!

Praktische opmerking: een compleet akoestisch drumstel wil ik liever niet. Mijn voorkeur gaat i.v.m. te grote dynamiek uit naar een elektronisch drumstel, percussie (Darambouka, Bongo’s, Djembe, Cajon) en/of een ander (melodie)instrument.

Stefan van den Berg

Stefan van den Berg is gitaardocent en bandcoach bij Muziekopmaat in Nijmegen, All Music in Beek-Ubbergen en zijn eigen gitaarschool in Zyfflich. Als beroepskunstenaar in de klas heeft hij veel ervaring met muziekprojecten in het basisonderwijs. Uitvoerend is hij actief met Mummy’s a tree (alternatieve popmuziek) en in het verleden met Song Kitchen (Stand-up Songwriting) en Familietrio de Tivolies (muziektheater over het Nederland van de jaren 50). Theaterervaring heeft hij als muzikant-acteur opgedaan in het Land van Ooit.

Websites:


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Harmonicahoek     > Trek er es Uut       > Nieuwsarchief         > TEEU 2020           > Basisinfo             > De workshops               > [2] • Stefan van den Berg

Google Analytics Alternative