verder terug begin

Auke Eringa

Workshop jongeren: Swing, Gypsy Swing!

Gaat het ons lukken om muziek te maken in de stijl van Django Reinhardt? Swing Manouche wordt het wel genoemd. Pompende gitaarritmes, jazzy solo’s, zigeunertoonladders, het klinkt vaak heel virtuoos dus het is perfect voor de jongerengroep op Trek er es Uut want die is vreselijk goed!

[3] Auke Eringa • jongerengroep / vanaf 12 jaar

Er is voor deze workshop een sterke behoefte aan gitaren, violen, keyboards, trompetten en saxofoons, een fluit mag ook, contra-bas zou heel mooi zijn en voor een trekharmonica is altijd plek.
Percussie (Darambouka, Cajon) is prima maar ik verwacht wel dat je ook nog een ander (melodie)instrument kunt bespelen. Een drumstel gaan we dit jaar niet neerzetten.

Om tussen het oefenen door in de sfeer te blijven gaan we ‘gypsy-art’ maken. Ik wil er nog niet teveel over verklappen behalve dat je een oud muziekinstrument moet meenemen dat wel een likje verf kan gebruiken ;-) .

(p.s. Laat je niet afschrikken door het idee dat we alleen maar moeilijke dingen gaan doen, dat is niet zo).

Tot 29 mei!

Auke Eringa

Multi-instrumentalist Auke Eringa is docent voor de jongerengroep op TEEU sinds 2013. Hij geeft trekharmonicales in onder andere Zwolle en Drachten.
Verder speelt hij folk- en klezmermuziek in de band Sidaro Ook geeft hij workshops ukelele voor beginners en instrumenten maken van klompen en sigarenkistjes.

Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Harmonicahoek     > Trek er es Uut       > Nieuwsarchief         > TEEU 2019           > De workshops             > [3] • Auke Eringa
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.

Google Analytics Alternative