Trekzakspelers niet alleen maar ‘grijze brigade’

Hoe gezellig het was en meer

Een kenmerkend beeld: buitenpresentatie op het achterbordes. Dit is de ‘gemengde’ groep van de Berlijner Jan Budweis, die de groepenpresentatie daverend heeft afgesloten.
  • Een kenmerkend beeld: buitenpresentatie op het achterbordes. Dit is de ‘gemengde’ groep van de Berlijner Jan Budweis, die de groepenpresentatie daverend heeft afgesloten.
Foto: Cor Pot

Trek er es Uut was zoals vanouds weer een sfeervol en gezellig evenement waar deelnemers en docenten met plezier en misschien wel wat heimwee naar terugblikken. Via de goedbezochte balfolkbijeenkomsten blijken zich ook enkele jongere mensen zich te hebben aangesloten bij dit topgebeuren.

9 - 13 mei 2018
door Eduard Bekker

De enige schaduw over het gebeuren was het plotseling overlijden van de nog relatief jonge Bernard Loffet op 30 maart, de Bretoense ‘blotevoetendanser’ en harmonicabouwer die als docent een workshop zou geven.
Terecht werd daarom bij de opening enige tijd stilte gehouden. Yann-Fañch Perroches - eveneens uit Bretagne was bereid voor hem in te springen.

Er waren zoals gebruikelijk veel meer buitenlandse docenten uitgenodigd. Jan Budweis uit Berlijn is bijvoorbeeld al jaren een vertrouwd gezicht. Hij zo vaak geweest, dat hij inmiddels vloeiend Nederlands spreekt.
Ook of meer Scandinaven ontbreken nooit. Dit keer was het de Fin Pekka Pentikainen. En ook een Brit mag nooit ontbreken: evenals Pekka een nieuweling: Matt Quinn, die meteen de lachers op zijn hand kreeg.

Catalaan

Sinds Pere Romaní in 2008 zijn intrede deed bij Trek er es Uut, is elk jaar (behalve pechjaar 2013, toen Trek er es Uut zonder onderkomen zat) weer een Catalaan ten tonele verschenen. Dit jaar was het Victor Pedrol, die zich er over verheugde voor de tweede keer weer docent te mogen zijn.

Wat deden de docenten?

De Harmonicahoek

9 - 13 mei 2018
Trek er es Uut 2018 bracht weer een stel opmerkelijke docenten met zich mee, die niet alleen workshops hebben gegeven, maar ook daarbuiten bijdroegen aan de vertrouwde knusse sfeer.

> Meer

Sfeervol Trek er es Uut

De Harmonicahoek

9 - 13 mei 2018
Het zijn niet alleen de workshops en de optredens. En het is ook niet alleen omdat kinderen welkom zijn. Het is gewoon de hele sfeer die Trek er es Uut zo aantrekkelijk maakt. Het was ooit een prima idee van Theo en Maarten Rikken, dat we nog lang in ere zullen moeten houden.

> Meer

Ideaal voor kinderen

De Harmonicahoek

Van 9 - 13 mei 2018
Trek er es Uut is een mekka voor kinderen. Ze kunnen er in en rond het kasteel veilig ronddaren. En kamperen is natuurlijk ook altijd spannend. Even wat te denken van de muziek? Lekker meedansen! Of zelf musiceren, natuurlijk.

> Meer

Groepsfoto’s

De Harmonicahoek

9-13 mei 2018
Vaste prik. Alle workshops worden op de gevoelig chip vastgelegd. Arno Broere maakte ze.

> Meer

Portretten

De Harmonicahoek

9 - 13 mei 2018
Vaste prik elk jaar. De portretten. Vooral Mark Söhngen en Cor Pot blinken er in uit.

> Meer

Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Harmonicahoek     > Trek er es Uut       > Nieuwsarchief         > Nieuws uit 2018           > Impressies
Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.

Google Analytics Alternative