verder terug begin

Perepau Ximenis

Samenspel: Catalaanse Rumba

De gemengde groep van Perepau Ximenis. Behalve trekharmonica’s ook een draailier, een accordeon, een viool, een contrabas, een mandoline en zie ik daar geen gralla?
  • De gemengde groep van Perepau Ximenis. Behalve trekharmonica’s ook een draailier, een accordeon, een viool, een contrabas, een mandoline en zie ik daar geen gralla?
Foto: Rob Verweij

Bij Perepau’s workshop Inleiding in de Catalaanse Rumba waren behalve trekharmonika’s ook andere muziekinstrumenten welkom.
Er is gewerkt met mooie eenvoudige melodieën, nieuw gecomponeerd maar zeer door de traditie geïnspireerd. Ze zijn live uitgevoerd bij de workshop Catalaanse Dansen.

[14] Perepau Ximenis
Wat de harmonica’s betreft: alleen GC!
Zwoegen op de rumba.
  • Zwoegen op de rumba.
Foto: Annemarie Emmen

Perepau Ximenis

Perepau Ximenis richtte in 1989 de groep Clau de Lluna op, muzikaal verwant met trekharmonikaspelers als Antoine Denize, Alain Floutard, Mario Salvi, Antonio Rivas, Stéphane Milleret, Norbert Pignol...
 
Sinds 1995 is hij coordinator van de Aula de Música Tradicional in Gerona. Op het moment aktief in de groepen Brunzit, La Criatura Verda en in een duo met met Jordi Molina, deed optredens in verschillende Europese landen en in Amerika.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Trek er es Uut       > Archief         > TEEU 2017           > De Workshops             > [14] • Perepau Ximenis

Google Analytics Alternative