De docenten: boven v.l.n.r. Kok de Koning, Gaelle dos Santos, Roser Rubio, Stefan van den Berg, Mel Biggs, ingunn Bjørgo, Cocky van de Burgt en Mark Söhngen. Onder en midden: Jan Budweis, Perepau Ximenis, Joan Naspleda, Auke Eringa, Remco Sietsema, Daniel Regincós en Gerard Gerritsen.
  • De docenten: boven v.l.n.r. Kok de Koning, Gaelle dos Santos, Roser Rubio, Stefan van den Berg, Mel Biggs, ingunn Bjørgo, Cocky van de Burgt en Mark Söhngen. Onder en midden: Jan Budweis, Perepau Ximenis, Joan Naspleda, Auke Eringa, Remco Sietsema, Daniel Regincós en Gerard Gerritsen.
Foto: Rob Verweij

Trek er es Uut 2017

De Workshops

In kleur? Kan ook, hoor!
  • In kleur? Kan ook, hoor!
Foto’s: Rob Verweij>

Een overzicht van de workshops die je dit jaar hebt kunnen volgen. Of hebt gemist. Tevens vind je hier de groepsfoto’s en impressies van de workshops en hun presentatie.

24-28 mei 2017
door Eduard Bekker
Foto: Rob Verweij

We zijn nog druk bezig met de ordening van meerdere gigabytes aan foto’s en video’s, maar we zijn al een aardig eind op weg!

Rare jongens, die Romeinen?

De Harmonicahoek

[1] Ilja Rikken e.a.
Kinderen tot 12 jaar

2000 jaar geleden waren de Romeinen in Nederland. En in de 400 jaar dat ze in Nederland zijn geweest, hebben ze heel wat teweeg gebracht!

> Meer

Rocken binnen de kasteelmuren!

De Harmonicahoek

[2] Stefan van den Berg
Muziekworkshop voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

Het is de 3e keer dat ik de kindermuziekgroep heb begeleid. En ook dit jaar werd het een muzikaal feest!

> Meer

Ultimate Soundtrack Experience

De Harmonicahoek

[3] Auke Eringa
Jongerengroep • vanaf 12 jaar

Elk jaar weer merk ik dat de jongeren op TEEU artistieke duizendpoten zijn. Daar zijn we stevig meer aan de slag geweest. Dit jaar is de workshop van de jongerengroep een broedplaats voor tekenkunst, film, verhalen en natuurlijk muziek geweest. Verbeelding in optima forma.

> Meer

Amsterdamse Nachten

De Harmonicahoek

[4] Cocky van de Burgt
CF • niveau 1-2

Oude en nieuwe deunen en dansen uit Amsterdam en de lage landen. Van leuke meezingers tot swingende juweeltjes. We hebben onze eigen zang(ers) en dans(ers) begeleid.

> Meer

Workshop voor beginners/begonners

De Harmonicahoek

[5] Gerard Gerritsen
CF • niveau 1-2

Voor de een beginnende of begonnen trekharmonicaspeler of de wat minder bedrevene is de workshop van Gerard Gerritsen de uitgelezen kans geweest.

> Meer

Bretonse muziek

De Harmonicahoek

[6] Yann-Fañch Perroches
GC • niveau 2
Goed onafhankelijk linker- en rechterhand kunnen gebruiken.

De karakteristieke dansen uit het Bretonse repertoire bestuderen: Laridé, An dro et Hanterdro, Gavotte, Plinn... (ook rekening houdend met de belangstelling van de leerlingen). Dat is het credo van deze groep geweest. Met succes.

> Meer

Warm en Feestelijk

De Harmonicahoek

[7] Gaelle dos Santos
GC • niveau 3

Een muzikale ontmoeting in een warme en feestelijke sfeer. Aan de hand van eigen composities en geluidsopnames (karaoke) hebben we gewerkt aan samenspel, interpretatie, luisteren, creativiteit, nuanceringen en ritmes.

> Meer

Both new and old tunes

De Harmonicahoek

[8] Ingunn Bjørgo
CF • niveau 2-3

In deze groep is mijn stevig aan de slag gegaan met ‘AskerLadd på avveie’ en ‘The accordion castle’. Beiden eigen composities van Ingunn: die laatste zelfs speciaal voor Trek er es Uut.

> Meer

Popmuziek en liedbegeleiding

De Harmonicahoek

[9] Kok de Koning
3-rijer GCF of 2-rijer GC én CF (neem twee instrumenten mee!) • niveau 2-3

Popliedjes spelen met een trekharmonica is leuk om te doen. Je kunt natuurlijk een melodie spelen en met de bassen begeleiden. Leuker is het om een begeleiding neer te zetten voor een zangpartij die jij zelf of iemand anders zingt. Nog leuker is het om samen te spelen met andere instrumenten en zelf te zingen of een zanger te ondersteunen zodat er een bandgevoel ontstaat.

> Meer

Beginnen met Uit–Je–Hoofd–Spelen

De Harmonicahoek

[10] Mel Biggs
CF • niveau 2-3
Voor mensen die uit het hoofd willen leren spelen

Ik snap dat het vaak een ontmoedigend vooruitzicht kan zijn om zonder bladmuziek of tablatuur (cijfertjes) te spelen, maar heel veel mensen zouden graag uit het hoofd willen kunnen spelen. Daar zijn alleen oefening, geduld en volharding voor nodig, zoal bij alles wat je nieuw leert!

> Meer

Ritmische meerstemmigheid

De Harmonicahoek

[11] Remco Sietsema
CF • niveau 2

In deze workshop ging het los met de nuances van de ritmische meerstemmigheid. Het spelen in een groep vergt namelijk een andere benadering, dan wanneer je alleen speelt.

> Meer

Tango voor de trekzak

De Harmonicahoek

[12] Jan Budweis
CF • niveau 3

Tango is in de hele wereld bekend en ongelofelijk veelzijdig in klank en stijl. Nu is de trekzak geen tango-instrument, maar er is heel veel mogelijk en wat precies, dat hebben wij succesvol bekijken in deze workshop.

> Meer

Wals-Walser-Walst

De Harmonicahoek

[13] Mark Söhngen
CF • niveau 2

We hebben ons tijdens deze workshop verdiept in de Wals, Valse, Waltz, Walzer: in driekwartsmaat de wereld rond!

> Meer

Samenspel: Catalaanse Rumba

De Harmonicahoek

[14] Perepau Ximenis
Wat de harmonica’s betreft: alleen GC!

Bij Perepau’s workshop Inleiding in de Catalaanse Rumba waren behalve trekharmonika’s ook andere muziekinstrumenten welkom.

> Meer

Catalaanse Dansen

De Harmonicahoek

[15] Joan Naspleda en Daniel Regincós
Het dansen van de ‘ball pla’, ‘jota’ en ‘sardana’, zoals we dat vorig jaar gedaan hebben bij TEEU voert ons rechtstreeks naar de bewegingen en de energie van de echte Catalaanse dans.

> Meer
INSCHRIJVEN

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Trek er es Uut       > TEEU 2017         > De Workshops

Google Analytics Alternative