verder terug begin

Jan Budweis

Tango voor de trekzak

De groep van Jan Budweis: ‘it took more than 2 to tango...’
  • De groep van Jan Budweis: ‘it took more than 2 to tango...’
Foto: Rob Verweij

Tango is in de hele wereld bekend en ongelofelijk veelzijdig in klank en stijl. Nu is de trekzak geen tango-instrument, maar er is heel veel mogelijk en wat precies, dat hebben wij succesvol bekijken in deze workshop.
Hoe klinkt een tango naar tango en hoe belangrijk is het spel met de balg: accentuering en balgstop, en de frasering van de melodie? Daar ging het deze workshop om.

[12] Jan Budweis
CF • niveau 3

Wij hebben ons bezig gehouden met verschillende technieken en stijlen en spelen met meerdere stemmen en begleiding zoals in een grote orkest.
Bij de argentijnse tango hoort ook milonga en wals, dus daar zij wij ook even doorheen gewalst.

 
Jan Budweis

Jan Budweis is een Berliner, (muzikant en instrumentenbouwer) die zijn muzikale loopbaan begon op de trekzak als dansmuzikant in de folkscene.
 
Jan heeft zich ook bekwaamd in het spelen op de bandoneon en heeft gestudeerd op de tango-afdeling van het conservatorium in Rotterdam. Hij speelt in diverse folk- en tango-groepen zoals ‘Budweis Quartett’ en ‘Orquesta tipica Sabor a Tango’.
Sinds 1998 geeft Jan les voor de trekzak en samenspel.


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Trek er es Uut       > Archief         > TEEU 2017           > De Workshops             > [12] • Jan Budweis

Google Analytics Alternative