verder terug begin

Kok de Koning

Popmuziek en liedbegeleiding

Popmuziek voor de trekzak is bij Kok de Koning – professioneel muzikant bij veel gelegenheden – in goede handen. Deze groep had er weer profijt van.
  • Popmuziek voor de trekzak is bij Kok de Koning – professioneel muzikant bij veel gelegenheden – in goede handen. Deze groep had er weer profijt van.
Foto: Hennie Bouwman

Popliedjes spelen met een trekharmonica is leuk om te doen. Je kunt natuurlijk een melodie spelen en met de bassen begeleiden. Leuker is het om een begeleiding neer te zetten voor een zangpartij die jij zelf of iemand anders zingt. Nog leuker is het om samen te spelen met andere instrumenten en zelf te zingen of een zanger te ondersteunen zodat er een bandgevoel ontstaat.

[9] Kok de Koning
3-rijer GCF of 2-rijer GC én CF (neem twee instrumenten mee!) • niveau 2-3

De workshop was bestemd voor (semi)gevorderde spelers die affiniteit hebben met popmuziek. Enige kennis van akkoorden en het uitdagend vinden om met de rechterhand akkoorden te (leren) spelen op een trekharmonica was een pré. Samen spelen met anderen inspirerend vinden is het halve werk.

De muziekbundel ‘TrekPop’ van Mark Söhngen is gebruikt als lesmateriaal tijdens de workshop. Aangevuld met materiaal en inzicht van Kok dat ontstaan is door lange praktijkervaring als bandmuzikant.

Bestel ‘Trekpop’

Kok de Koning

Kok de Koning speelt trekharmonica in verschillende groepen en is thuis in pop, swing, Latijns-Amerikaans en Americana.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Trek er es Uut       > Archief         > TEEU 2017           > De Workshops             > [9] • Kok de Koning

Google Analytics Alternative