verder terug begin
dansworkshop • alle niveaus

 

Floor Dankers en Sylvain Lhotte

16. Tour de France, Tour de Danses

Dit weekend maken we al dansend een rondreis door Frankrijk, een omvangrijk land met een grote verscheidenheid aan dansen. Zowel bekende als minder bekende dansen zullen hierbij aan bod komen.

 
Afhankelijk van het niveau en de wensen van de dansers kan deze ‘Ronde van Frankrijk’ onder andere langs Bretagne, de Vendée, de Gascogne, de Béarn, en Midden-Frankrijk gaan, maar ook een ‘bergrit’ in de Pyreneeën behoort tot de mogelijkheden.

Dansers van alle niveaus zijn welkom. Wat voor de één een ontdekkingstocht zal worden, zal voor de ander een mogelijkheid zijn tot verdere verdieping. Zo zal er voor de meer gevorderde dansers veel aandacht worden besteed aan stijl en variaties, terwijl beginners op weg zullen worden geholpen bij hun eerste bourrée-pas of rondeau. Tussen de bedrijven door zullen we het ook hebben over de origine van de traditionele Franse dansen.

Benodigdheden: gemakkelijke schoenen met gladde zolen (dus liever geen sportschoenen of hoge hakken)

N.B. Deze workshop zal worden gegeven in het Frans, waar nodig vertaald door Floor.

Sylvain Lhotte: dans

Floor Dankers: muzikale begeleiding (trekharmonica, zang)

Meer over het duo Lhotte – Dankers:

Steun De Harmonicahoek Terug   > Home     > Trek er es Uut       > TEEU archief         > TEEU 2011           > Workshops             > Floor en Sylvain
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:
> Zweverink Muziek.

Google Analytics Alternative