Louise Marius

Dans!

Tijdens TEEU is er ook weer de mogelijkheid om dansles te volgen. Louise Marius gaat eerst met jullie aan de slag met de basis van het standaard bal repertoire (scottish, mazurka, wals, bourree) om vervolgens daar ook wat dieper op in te gaan (connectie, variaties, muziek). De workshop is bedoelt voor iedereen die al wel eens (een beetje) heeft gedanst, en graag meer wil leren.

16 • Louise Marius - Dans

Veel muziek die op trekharmonica gespeeld wordt, is bedoeld als dansmuziek. Komen de namen polka, bourree, wals, mazurka scottish je bekend voor? Dat zijn de dansen die op een balfolk avond veel gedanst worden. De basis van deze dansen is simpel, zodat iedereen meteen plezier kan hebben, en tegelijkertijd is er ook veel aandacht voor samen dansen: met het koppel, met de groep en met de muziek.

Louise ontdekte Balfolk in 2004, en al gauw reiste ze Nederland, Belgie en Frankrijk rond om zoveel mogelijk workshops te volgen en bals/festivals te bezoeken. Sind 2007 geeft ze zelf ook les.

Louise over Balfolk: Bij Balfolk gaat het vooral om het plezier van het dansen. Daarom zeg ik altijd dat niets moet, alles mag, zolang je er maar geen anderen mee tot last bent. Je danspartner, de andere dansers, de muzikanten. Om leuk te kunnen spelen met de dansen is een goede danshouding heel belangrijk, daar heb ik dan ook veel aandacht voor in de danslessen. Daarnaast wordt ook het aspect muziek niet vergeten, ik leer graag dansers om ook echt te luisteren naar de muziek.
 

Steun De Harmonicahoek Terug   > Trek er es Uut     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2015         > Workshops           > Louise Marius
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:
Zweverink Muziek.

De Workshops


Google Analytics Alternative