Lieneke van de Veen

Vrolijk en Vrij!

We gaan bezig met vrolijke stukken. Een dans, een lied, we kunnen alle kanten op. Iers, Frans, Fins, Deens, Zuid-Amerikaans etc. En vrij: we gaan ons verdiepen in de verschillende manieren die er zijn om op een effectieve manier een nieuw stuk aan te leren, maar ook om 'los te komen' van het papier. Daarnaast kan het zomaar gebeuren dat we een maatsoort behandelen waar je nog niet zo in thuis bent. We gaan lekker veel spelen!

9 • Lieneke van der Veen | CF - niveau 1-2

We gaan bezig met technieken die je kunt gebruiken om 'muziek te maken van de nootjes'. Wat kun je allemaal toepassen om je muziek mooier en aansprekender te laten klinken. Hoe maak je het 'jouw' muziek? We gaan o.a. bezig met gebruik van de luchtknop, de balg, hoe sla je een noot aan én wanneer laat je em weer los. We zoomen ook in op sámen spelen. Hoe doe je dat op een goeie en leuke manier en maak je echt sámen muziek. Je krijgt veel technieken aangereikt die je ook bij je andere muziek kunt gebruiken.
De bladmuziek die we gebruiken is een combinatie van notenschrift én knopnummers. Maar we zullen ook zeker buiten het papier om, ons instrument verkennen.

Ik heb altijd piano gespeeld. Vanaf begin jaren 90 woon ik op een schip en ontdekte ik de trekharmonica. Een piano kon mijn roef niet in, maar een trekharmonica wel! Een nieuwe passie!
 

Al dik 20 jaar ben ik inmiddels als docente aan de slag. Bij clubs en muziekscholen, maar geef ook privélessen en workshops. Het is ontzettend leuk om te doen, krijg veel energie van het lesgeven.
 

Ik ben meer docent dan 'optreder'. Mensen verder helpen, enthousiast maken en een sfeer creëren waarin mensen zich vertrouwd en op hun gemak voelen. Alleen dán staan mensen open voor nieuwe dingen. Het mooist is het, als mensen verrast zijn door wat ze tóch blijken te kunnen, wat ze vooraf niet hadden gedacht.
 

In 2012 heb ik een muziekboek uitgebracht. Een echt samenspeelboek. Meerstemmige stukken, waarvan iedere variatie een verschillend niveau heeft. Zodat iedereen, van beginners tot vergevorderden gemakkelijk kunnen samenspelen.
 

Steun De Harmonicahoek Terug   > Trek er es Uut     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2015         > Workshops           > Lieneke van de Veen
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:
Zweverink Muziek.

De Workshops


Google Analytics Alternative