Kok de Koning

Diatonisch schatgraven in de West, deel 2

Na de succesvolle workshop van 2014 hadden veel deelnemers zin in meer. Daarom gaat Kok dit jaar verder met het opdiepen en uitwerken van speelbare muzikale pareltjes uit LatijnsAmerika en het Caribisch gebied. Verschillende stijlen komen aan bod zoals bijvoorbeeld Colombiaanse cumbia, Antilliaanse wals, Dominicaanse merengue en Braziliaanse forró.

8 • Kok de Koning GCF - niveau 2-3

De workshop is bedoeld voor (redelijk) gevorderde spelers met behoorlijke linksrechts onafhankelijkheid die ritmisch uitgedaagd willen worden en speelplezier willen beleven. Tijdens de workshop gebruiken we tweerijers CF én GC of drierijer GCF. Neem als tweerijer speler dus twee verschillende instrumenten mee of geef aan dat wij iets voor je moeten regelen.

De Latijns-Amerikaanse smeltkroes heeft een schat aan interessante muziekstijlen voortgebracht. Zeevaarders introduceerden rond 1900 diatonische accordeons in de kustgebieden en de eilanden rond de Golf van Mexico en de Caribische zee. Hierdoor zijn vanaf het begin van de 20e eeuw verschillende accordeonstijlen ontstaan die aanstekelijk dansbaar en nog altijd populair zijn.

Kok de Koning heeft zich als muzikant ontwikkeld tot specialist in verschillende stijlen uit Spaanstalig Amerika zoals tex-mex, Mexicaans, salsa, merengue, cumbia en Cubaanse son. Deze muziek is altijd leidend geweest bij zijn trekharmonica zelfstudie.
 

Steun De Harmonicahoek Terug   > Trek er es Uut     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2015         > Workshops           > Kok de Koning
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:
Zweverink Muziek.

De Workshops


Google Analytics Alternative