Workshop Eenrijer

Muziek uit Italië, Quebec en Frankrijk

Andrea Cappezzuoli is een muzikant met een zeer brede interesse in verschillende soorten volksmuziek. Zo is hij b.v. een van de Europese experts in de beroemde Frans-Canadese trekharmonikamuziek uit Quebec.
Naast bespeler van de 3-rijer is hij ook een zeer kundige eenrijer-speler. Dit jaar gaat hij op Trekeresuut dan ook een workshop eenrijer geven, met muziek uit o.a. Italië, Quebec en Frankrijk.

Veel traditionele trekharmonikastijlen zijn gebaseerd op het spelen op één rij. Het is bovendien dé manier om je instrument beter te leren kennen! Je kunt uiteraard meedoen op een eenrijer (in C), maar ook op een gewone tweerijer CF (of op een GC zonder gedraaide 5).

4 • Andrea Capezzuoli | C-rij - niveau 2

Andrea is een trekharmonicaspeler, zanger, doedelzakspeler, componist, arrangeur, geboren in Milaan in 1970, hij heeft zich van jongs af aan bezig gehouden met volksmuziek.
 

Hij was de stichter van vele volksmuziekgroepen: Terrantiqua, waarmee hij in 1994 de eerste Folkontest (de belangrijkste competitie voor de Italiaanse folkloristische groepen) won. Magiostra, italiaanse volksmuziek gemengd met diverse moderne muziekstijlen. Musicanta, die de traditionele Italiaanse muziek mixte met de Canadese provincie Québéc; in 2000 Din Delon, waarmee hij door heel Europa toerde en twee CD’s heeft opgenomen.
 

Hij was harmonicaspeler van de muziekgroepen Picotage (Franse muziek), ’O Calascione (muziek uit het zuiden van Italië) en doedelzakspeler van de vroege-muziekgroep La Chambre du Roy René.
 

In 2006 stichtte hij Andrea Capezzuoli e Compagnia, een veelzijdig project met een mix van Italiaanse en andere Europese volksmuziektradities. Deze muziekgroep is momenteel te zien op de belangrijkste Italiaanse en Europese festivals. Samen met de saxofonist van deze groep, Luke Rampinini, richtte hij ook het JAMtrad duo, een formatie die dansrepertoire speelt met folk- en jazz-invloeden. Sinds 2007 is hij de trekharmonicaspeler van de muziekgroep uit Genua BandaBrisca.
 

Samen met de Franse doedelzakspeler Michel Esbelin heeft hij in 2009 het duo Charlot et Toinou opgricht, gespecialiseerd in muziek uit de Auvergne, midden Frankrijk, waar de bourrée is ontstaan.
 

Hij heeft in heel Italië en in verschillende Europese landen gespeeld (zoals in België, Nederland, Duitsland, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland), heeft duizend concerten op zijn naam staan en elf cd’s opgenomen, waaronder zes met het label Folkclub Ethnosuoni en meegewerkt aan tal van radio-en tv-shows, waaronder ‘Rolling Madness’ van Rai 2.
 

Sinds 1996 is hij harmonicaleraar, met vaste cursussen (Cremona, Canegrate, Novara, Milaan) en prive-lessen. Hij heeft trekharmonica-workshops gegeven in Italië en in het buitenland (België, Nederland, Duitsland). In 2012 publiceerde hij ook een Handboek voor de Diatonische Harmonica, gepubliceerd door Folkclub Ethnosuoni.

Steun De Harmonicahoek Terug   > Trek er es Uut     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2015         > Workshops           > Andrea Capezzuoli
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:
De Accordeonspecialist.

De Workshops


Google Analytics Alternative