Trek er es Uut 2009

Een bescheiden foto-en video-impressie.

Ja, feest, feest, feest! Dit is de 20ste Trek er es Uut!
 • Ja, feest, feest, feest! Dit is de 20ste Trek er es Uut!
Foto: Lia

Feest was het ook een beetje, omdat Mark Benjamin er sinds lange tijd weer eens was. Schreef als hoofdredacteur van het roemruchte Diatonisch Nieuwsblad ooit fraaie limericks.
 • Feest was het ook een beetje, omdat Mark Benjamin er sinds lange tijd weer eens was. Schreef als hoofdredacteur van het roemruchte Diatonisch Nieuwsblad ooit fraaie limericks.
Foto: Lia

Het blijft voor mij wennen: zover docenten bij elkaar die, geen van allen een trekharmica vasthouden (maar dan toch wel een witbiertje). We zien van links naar rechts Wytze Pieter Kickstra, Wouter Kuyper, Irina Sarolea met achter haar een miniscuul stukje Tom W. Rustad, Mette (een meisje uit de groep van Pascale Rubens, studente van Carl-Erik en tevens zijn chauffeur) en Carl Erik Lundgaard zelf. Pere Romaní geheel rechts kun je hier net niet zien...
 • Het blijft voor mij wennen: zover docenten bij elkaar die, geen van allen een trekharmica vasthouden (maar dan toch wel een witbiertje). We zien van links naar rechts Wytze Pieter Kickstra, Wouter Kuyper, Irina Sarolea met achter haar een miniscuul stukje Tom W. Rustad, Mette (een meisje uit de groep van Pascale Rubens, studente van Carl-Erik en tevens zijn chauffeur) en Carl Erik Lundgaard zelf. Pere Romaní geheel rechts kun je hier net niet zien...
Foto: ???

... Maar hier is hij dan: Pere Romaní. Fanatiek Catalaan. Maar ook de ‘pure’ Catalaanse muziek heeft zo zijn invloeden van buitenaf. Zo oefenden wij een Ball Pla, een Rumba en een Habanera: allemaal traditioneel Catalaanse met een latijns-amerikaans ritme.
 • ... Maar hier is hij dan: Pere Romaní. Fanatiek Catalaan. Maar ook de ‘pure’ Catalaanse muziek heeft zo zijn invloeden van buitenaf. Zo oefenden wij een Ball Pla, een Rumba en een Habanera: allemaal traditioneel Catalaanse met een latijns-amerikaans ritme.


Twintig jaar Trek er es Uut: De kindergroep in optocht over de camping op donderdagmiddag 21 mei.
 • Twintig jaar Trek er es Uut: De kindergroep in optocht over de camping op donderdagmiddag 21 mei.
Foto: Eduard Bekker

Aan en in de slag met de cursusstof. Wij herinneren ons het maken van deze foto niet. Het vooroordeel dat dit beginners zijn (“want die spelen niet op zo’n ‘primitieve’ Hohner”) klopt niet: de twee dames zijn namelijk gevorderd, dan wel docenten uit Amsterdam.
 • Aan en in de slag met de cursusstof. Wij herinneren ons het maken van deze foto niet. Het vooroordeel dat dit beginners zijn (“want die spelen niet op zo’n ‘primitieve’ Hohner”) klopt niet: de twee dames zijn namelijk gevorderd, dan wel docenten uit Amsterdam.
Foto: Eduard Bekker

Er zijn er meer, die het Hohner Goudbrandje niet in de steek laten. Zoals Jos uit Amsterdam, die al jaren lang komt en die opvalt door haar fraaie zilveren haarspeld. Die kun je hier overigens net niet zien.
 • Er zijn er meer, die het Hohner Goudbrandje niet in de steek laten. Zoals Jos uit Amsterdam, die al jaren lang komt en die opvalt door haar fraaie zilveren haarspeld. Die kun je hier overigens net niet zien.
Foto: Lia

Beginners met hond. Het is inmiddels wel duidelijk, dat we goed weer hadden.
 • Beginners met hond. Het is inmiddels wel duidelijk, dat we goed weer hadden.
Foto: Jan van Kampen

Drijfhout uit Vlieland speelt op de Hemelvaarstavond. Twee jongens met een gitaar en een trekzak. Gewoon, domweg een Hohnertje: nog steeds een prima scheepsklavier.
 • Drijfhout uit Vlieland speelt op de Hemelvaarstavond. Twee jongens met een gitaar en een trekzak. Gewoon, domweg een Hohnertje: nog steeds een prima scheepsklavier.


Op vrijdagavond brengen de docenten een ode aan de vrijwilligers.
 • Op vrijdagavond brengen de docenten een ode aan de vrijwilligers.


De geschiedenis van de harmonica werd op vrijdagavond (ja, was het nou vrijdag- of donderdagavond?) fraai in beeld gebracht.
 • De geschiedenis van de harmonica werd op vrijdagavond (ja, was het nou vrijdag- of donderdagavond?) fraai in beeld gebracht.
Foto: Lia

Een deel van de groep die leste bij Tom W Rustad uit Noorwegen.
 • Een deel van de groep die leste bij Tom W Rustad uit Noorwegen.
Foto: Jan van Kampen

Mark Söhngen toonde vorig jaar nog zijn trots: een lepelbasser van Noud Martinali. Nu heeft de bouwer uit het Limburgse Kronenberg hem van een nieuw gewoon exemplaar voorzien. Maar is het nou een twee- of drierijer? We kunt het vanaf deze kant niet goed zien.
 • Mark Söhngen toonde vorig jaar nog zijn trots: een lepelbasser van Noud Martinali. Nu heeft de bouwer uit het Limburgse Kronenberg hem van een nieuw gewoon exemplaar voorzien. Maar is het nou een twee- of drierijer? We kunt het vanaf deze kant niet goed zien.


Foto: Rob Verweij
Mark Söhngen streeft naar een serieuze productie met zijn workshop. Een hele opgave met een groep van jongeren rond de 16.
 • Mark Söhngen streeft naar een serieuze productie met zijn workshop. Een hele opgave met een groep van jongeren rond de 16.
Foto: Rob Verweij

Foto: Rob Verweij
Casper Koekoek speelt op een Hohner Corso.
 • Casper Koekoek speelt op een Hohner Corso.
Foto: Rob Verweij

Het eerste nummer van de jongerengroep van Mark Söhngen. Het is de Mazurka de St. Genest.
 • Het eerste nummer van de jongerengroep van Mark Söhngen. Het is de Mazurka de St. Genest.


‘Halleluja’ van Leonard Cohen, fraai en zuiver vertolkt door Vera Wildenbeest.
 • ‘Halleluja’ van Leonard Cohen, fraai en zuiver vertolkt door Vera Wildenbeest.
Foto: Rob Verweij

Ook het duet Vera Wildenbeest Koen van Bree was prachtig met de vertolking van ‘Hit the Road Jack’! Dit worden echte professionals. Of zijn ze dat soms al?
 • Ook het duet Vera Wildenbeest Koen van Bree was prachtig met de vertolking van ‘Hit the Road Jack’! Dit worden echte professionals. Of zijn ze dat soms al?
Foto: Rob Verweij

Want gefilmd is er tijdens de presentaties bij het leven! De juffrouw links (zonder camera) is overigens Cocky v/d Burgt, al sinds het begin van deze eeuw van de hoofdorganisatoren van Trek er es Uut.
 • Want gefilmd is er tijdens de presentaties bij het leven! De juffrouw links (zonder camera) is overigens Cocky v/d Burgt, al sinds het begin van deze eeuw van de hoofdorganisatoren van Trek er es Uut.
Foto: Rob Verweij

De kindergroep o.l.v. Nils Koster speelt op de Trek-Er-Es-Uut 2009 in Nijmegen. Op trekzak (v.l.n.r.): Anne-Joike, Minke, Aimée; Jolle en Ludo (gitaar), Silke (keyboard), Astrid (viool). De compositie heet ’HA11’, naar de kotter van Harm Visser, de laatste garnalenvisser van Vlieland.
 • De kindergroep o.l.v. Nils Koster speelt op de Trek-Er-Es-Uut 2009 in Nijmegen. Op trekzak (v.l.n.r.): Anne-Joike, Minke, Aimée; Jolle en Ludo (gitaar), Silke (keyboard), Astrid (viool). De compositie heet 'HA11', naar de kotter van Harm Visser, de laatste garnalenvisser van Vlieland.


We hadden het al over de wekdienst. Hier de Walthers (Carola en Kuindert) in actie op de vroege ochtend van 23 mei.
 • We hadden het al over de wekdienst. Hier de Walthers (Carola en Kuindert) in actie op de vroege ochtend van 23 mei.
Foto: ???

Onno Kuipers komt ook even langs en grijpt de Dino Baffeti van filmer Hennie Bouwman. Zijn nageslacht doet ook en poging om mee te spelen.
 • Onno Kuipers komt ook even langs en grijpt de Dino Baffeti van filmer Hennie Bouwman. Zijn nageslacht doet ook en poging om mee te spelen.


Foto: Marry van Zanten
Roger Watson was lange tijd niet meer present op Trek er es Uut. Dit jaar was hij er weer. Hier hoor en zie je hem tijdens de docentenpresentatie en bij het balfolk op de laatste avond (23 mei).
 • Roger Watson was lange tijd niet meer present op Trek er es Uut. Dit jaar was hij er weer. Hier hoor en zie je hem tijdens de docentenpresentatie en bij het balfolk op de laatste avond (23 mei).


Vaste prik tijdens Trek er es Uut: wakker worden bij de tonen van een trekharmonica.
 • Vaste prik tijdens Trek er es Uut: wakker worden bij de tonen van een trekharmonica.
Foto: Eduard Bekker


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Trek er es Uut       > Nieuws uit 2009         > Fotoserie
Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist

Google Analytics Alternative