Dwayne Verheyden speelt ‘NederTexMex’

‘De Nederlandse Flaco’

Dwayne Verheyden op de bühne van het Nijmeegse Kandinsky College op Hemelvaartsdag: jong talent op de TexMex-toer.
  • Dwayne Verheyden op de bühne van het Nijmeegse Kandinsky College op Hemelvaartsdag: jong talent op de TexMex-toer.
Foto: Eduard Bekker

Een onverwacht optreden van de 17-jarige Dwayne Verheyden tijdens Trek er es Uut kon rekenen op een daverend applaus. De jongen uit het Limburgse Montfort vulde de Nieuwe Helden aan, waarvan Kok de Koning de vaste harmonicaspeler is.

donderdag 21 mei 2009

Veel docenten valt het op, dat hun meeste leerlingen 50-plussers zijn. Maar toch duiken met regelmaat jongeren op, die helemaal gaan voor het ‘diatonische monster’. We noemden hier al eerder Jet Zoon en Harriët de Jonge, maar ook deze muzikant moeten we zeker niet uitvlakken.

Uiteenlopend

Opmerkelijk zijn ook de uiteenlopende genres. Jet Zoon speelt veel eigentijdse muziek, we hebben Dieter Holmersma, die op zijn 14de al een volleerd steieraar leek, Harriët de Jonge is voor de Baskische muziek gevallen en Dwaye Verheyden heeft – mede door de stuwende kracht van zijn vader – zijn hart verpand aan de TexMex, hoewel hij ook thuis is in andere genres.

Op 11 november 2007 won Dwayne de Sjeng , een prijs voor aanstormend accordeontalent [niet genoemd naar de elders op de site vermelde voorloper van de trekzak, maar genoemd naar de accordeonist Sjeng Kraft) ...]. De Montforter was toen echter al op de trekharmonica overgestapt, naar zijn grote voorbeeld: Flaco Jimenez. Zijn wens om samen met Flaco op te treden is inmiddels in vervulling gegaan.

Dossier Jong Talent

Al met al een aanleiding voor ons om een apart dossier aan te leggen voor jong talent. Als shortlink te vinden met jongtalent.harmonicahoek.nl.

Kijk maar...

De verrassing van ‘Groesmegen’

De Harmonicahoek

6 mei 2005
Het was een niet aangekondigde verrassing tijden ‘Trek er es Uut’ 2005 in Nijmegen: het bliksembezoek van Flaco Jimenez aan dit evenement, waarbij hij zo’n vijf nummers ten gehore bracht. Onderweg naar een optreden in Oss wist Kok de Koning – docent bij ‘Trek er es Uut’ en promotor van het TexMex-genre hem over te halen om een pittstop te maken in Nijmegen.

> Meer

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Trek er es Uut     > Archief       > 2009         > Dwayne Verheyden
Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek

Google Analytics Alternative