Flaco Jimenez

De verrassing van ‘Groesmegen’

Foto: Hennie Bouwman

Het was een niet aangekondigde verrassing tijden ‘Trek er es Uut’ 2005 in Nijmegen: het bliksembezoek van Flaco Jimenez aan dit evenement, waarbij hij zo’n vijf nummers ten gehore bracht. Onderweg naar een optreden in Oss wist Kok de Koning – docent bij ‘Trek er es Uut’ en promotor van het TexMex-genre hem over te halen om een pittstop te maken in Nijmegen.

6 mei 2005
door Eduard Bekker
Foto: Hennie Bouwman

Heel toepasselijk was ook zijn toegift ‘In de Hemel is geen Bier - en daarom drinken we het Hier’ hetgeen er op duidt dat Nederland voor hem inmiddels geen vreemd terrein meer voor deze TexMex harmonicaspeler is.

Na het bliksemoptreden lieten diverse dames en heren zich met Flaco op de foto zetten.

Bergmuziek

Een volgende anekdote is wel interessant: een toevallige bezoekster liet zich tegen Mark Söhngen ontvallen, dat ze trekharmonikamuziek beste wel te pruimen vond, maar ‘dit vreselijke Bergmuziek’, daarbij doelend op de steiermuziek, die op dat moment werd gedraaid.
Deste verbazender was het toen Mark de dame in kwestie over de dansvloer zag deinen, toen Flace de Swiss Waltz vertolkte. Flaco liet in dit nummer duidelijk de (Zwitsers?)- Oostenrijks-Duitse ‘roots’ laten horen van het conjunto genre. Opmerkelijk daartegenover is weer een fragment van een cd van steierduo Gertjan en Susan, waar hun genre ineens weer sterk tegen de TexMex aanleunt. Jammer overigens dat die er niet waren.

Steun De Harmonicahoek Terug   > Trek er es Uut     > TEEU - Nieuwsarchief       > TEEU nieuwsarchief 2005         > Bezoek Flaco Jimenez
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:
> Zweverink Muziek.

Google Analytics Alternative