De workshop bij Jan Budweis

Het ging er steeds hartstikke ontspannen aan toe! Hier theo en Welmoed op de foto. Theo is een bofkont, hij heeft een zeer uitgebreide trekharmonica waarop bijna alles kan… Als wij het allemaal even niet meer wisten keken we snel naar Theo…kan jij het???
  • Het ging er steeds hartstikke ontspannen aan toe! Hier theo en Welmoed op de foto. Theo is een bofkont, hij heeft een zeer uitgebreide trekharmonica waarop bijna alles kan… Als wij het allemaal even niet meer wisten keken we snel naar Theo…kan jij het???


Door een superpositieve recensie van Mark (Söhngen) kwam ik dit jaar terecht in de workshop van Jan Budweis. Nog even op Internet gespeurd naar zijn muziek en enkele prachtige muziekstukjes van tango’s, klezmer tot op een superswingende manier gespeelde traditionals trokken me nog verder over de streep.

20 - 23 mei 2004
door Lia

Jan Budweis komt uit Duitsland maar spreekt perfect Nederlands.
Het was erg grappig om van iedereen te horen, waarom ze voor deze workshop gekozen hadden. Over het algemeen was dat de mogelijkheid om meerstemmig te leren spelen, melodie en akkoordspel aan de rechterkant. Er waren maar enkele mensen die écht voor de typisch Duitse muziek gekozen hadden, want de meesten hadden geen idee, wat typisch Duitse muziek nou eigenlijk was. En ook niet wat bijvoorbeeld een Zwiefacher is.

We hebben drie nummers geleerd en twee hebben we alleen beluisterd, bekeken en opgenomen.
Het eerste nummer was een Duitse dansnummer (een Zwiefacher), getiteld Der Eisenkeil, waarin twee- en driekwartsmaten elkaar steeds afwisselen. Niet al te moeilijk en we hebben het leren spelen in wisselend C en F.

Het tweede nummer heet Pannkauken-Tanz en het derde heet de Patjacker.

Groovy muziek

We hebben veel geïmproviseerd met deze nummers, gespeeld met bassen en ritmes, veel met akkoorden gedaan, veel gedaan met maffe afwijkende bassen en basritmes, met de toonladders van d en dm. Kortom, we hebben inderdaad erg veel geleerd om onze fantasie en creativiteit te gaan gebruiken om van allerlei melodieën groovy muziek te gaan maken!

Tsja en dan heb ik het alleen nog maar gehad over de workshop bij Jan Budweis….en nog niet eens over de concerten ’s avonds (alleen al de hartverscheurende prachtige muziek van Rchestra...), het dansen, zingen, lachen, het witbier....en al die fantastische mensen bij elkaar!

Trek er us Uut, Nijmegen, 2004: het was weer een berengezellig en stimulerend weekend!!

Hartstikke bedankt mensen van Woarum Nie!


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Trek er es Uut     > Archief       > 2004         > Workshop Jan Budweis
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.

Google Analytics Alternative