Evenementen en Nieuwsbrieven

De Trekzakagenda

Je selecteerde:

Volksmuziek MaaslandFolkstage Heuvelsven

Met Pascale Rubens op trekzak en Toon van Mierlo en Jeroen van Esser op samenspel

Op vrijdag 26 augustus – maandag 29 augustus

Het Heuvelsven ligt in het Limburgse Dilsen-Stokkem, thuisbasis van deorganisator vzw Volksmuziek Maasland.Folkstage Heuvelsven wil een kans geven aan muzikanten om hun talent te ontwikkelen en om in een vriendschappelijke sfeer te genieten van muziek in een uniek natuurgebied.

 • Pascale Rubens
  Workshop diatonisch accordeon GC
  We gaan weer plezier maken, maar vooral veel bijleren in de loop van deze stage. Je gaat niet naar huis gaan met een hoop melodieën, maar wel wat je allemaal met een melodie kan doen (variatie bassen, werken aan dynamiek,...)
  Ook zullen er accenten gelegd worden op begeleiding en op hoe een melodie interpreteren voor dansers.
  Opgelet: dit is geen stage voor beginners. Je moet een éénvoudige melodie vrij snel onder de knie hebben.De melodieën worden op het gehoor aangeleerd en achteraf ontvang je de partituren.
 • Toon Van Mierlo
  Welkom op de sessie samenspel. Ook dit jaar maken we opnieuw één groot, fantasierijk muzikaal verhaal. Geen nummers meer dus, maar één groot aaneen gewerkt arrangement waarin elke muzikant zijn plaatsje vindt om de hele machine te doen draaien. Het doel is om zo veel mogelijk samen te spelen, te experimenteren, te knutselen, te luisteren en opnieuw samen te spelen en opnieuw... en opnieuw... tot ons verhaal af is. Creativiteit, openheid, een heel luisterend oor, overzicht en zelfinschatting zijn de dingen die heel erg geprikkeld zullen worden in deze workshop. Kortom allemaal welkom voor een intensieve sessie vol plezier en inzet. Iedereen is welkom, maar je moet je instrument wel goed beheersen en soepel kunnen samenwerken, zodat onze samen-machine goed kan draaien. Tot dan!
 • Meer info, contact & inschrijven.

Voor de volledigheid van deze agenda zijn wij vooral van JOU afhankelijk. Wij houden ons dus aanbevolen voor alle berichten over trekharmonika-evenementen, of evenementen, waarin de trekharmonika nadrukkelijk aanwezig is (en dat is nogal gauw het geval als de trekharmonika ergens aanwezig is...).

Wel verzoeken wij je dringend om van onderstaande link ‘evenement aanmelden’ gebruik te maken. Je kunt dan een formulier invullen en versturen, zodat wij zonder extra werk - dus veel sneller – je evenement kunnen plaatsen.

MELD HIER EEN EVENEMENT AAN

Als Harmonicahoek aanvaarden we als vanouds geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van de evenementen die hier staan vermeld. Dat geldt nu in het bijzonder gezien de coronaperikelen. Dat evenementen hier niet afgemeld staan, wil nog niet zeggen dat ze ook echt plaats gaan vinden.
Als je dat zeker wil weten, check dan even de contacten die bij de evenementen staan vermeld.

 

Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Service       > Agenda Hulp nodig als beginner?
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.

Google Analytics Alternative