Pot, Van Lienen & Baumgarten

‘Speeldoosje’

De CD ‘Nectar’ van Arie van Lienen, Peter Pot en Philip Baumgarten deed aardig wat stof opwaaien bij de start van dit millennium. Een veelgeprezen werk waarin doordacht samenspel, virtuoze, sprankelende, spetterende of juist melancholieke, dromerige muziek elkaar afwisselen. Was Nectar, met fraaie composities als ‘Droom’, ‘De Witte Ballon’ en ‘Nectar’ vernieuwend, de nieuwe CD ‘Speeldoosje’ laat zien dat het nòg sprankelender, opener en spannender kan.

4 april 2006
Persbericht/bewerkt door Eduard Bekker

‘Speeldoosje’ bevat allemaal composities van dit opmerkelijke trio. De nummers ontstaan meestal uit een basisidee. Vervolgens gaat dat idee door de ‘Pot, Van Lienen & Baumgarten – machine’. Ieder voegt zijn ideeën toe en de verschillen in stijl doen de rest. Dit trio is een team: de optelsom van ideeën is altijd beter dan het oorspronkelijke idee. Een nummer wordt een tijd gespeeld en blijft voortdurend veranderen. Op een bepaald moment zou je het nummer ‘af’ kunnen noemen, al blijft het voortdurend veranderen..

Jazzy

‘Speeldoosje’ ontleent zijn naam aan een compositie van Philip. Een jazzy melodie, waar elke bassist zijn vingers bij aflikt. Maar ook een nummer waar Arie bijkans zijn vingers op breekt, als hij probeert het op zijn ‘speeldoosje’ te spelen.

Het trio Pot (rechts), Van Lienen (midden) en Baumgarten (links) in actie in een stijlvolle en romantische omgeving: Sociëteit ’De Hereeniging’ in Deventer.
  • Het trio Pot (rechts), Van Lienen (midden) en Baumgarten (links) in actie in een stijlvolle en romantische omgeving: Sociëteit 'De Hereeniging' in Deventer.
Foto: Mijke Kosters

Hoe anders is de Keltisch aandoende compositie met zijn Italiaanse naam: ‘Luce della luna’. Deze ode aan de maan werd niet alleen door Arie uitgedrukt in een compositie, ook werd hij verbeeld in de CD-hoes. Trouwens, de kenmerkende verschillen in stijl van de drie muzikanten komen ook in de vormgeving tot uiting. De gehele CD-hoes is ontworpen en geïllustreerd door Pot, Van Lienen en Baumgarten zelf.

Peter Pot en Arie van Lienen ontmoetten elkaar muzikaal in 1992. De verschillen tussen beide trekharmonica-spelers zijn enorm. Arie, de gevoelsmens, uit zich in melancholische, Frans en Keltisch georiënteerde muziek. Peter, de ex-drummer, is altijd op zoek naar het experiment en spanning in de muziek. Toen bassist Philip Baumgarten in 1996 het duo versterkte, was de weg naar de typische Pot, Van Lienen & Baumgarten stijl snel gevonden.

Bestellen

‘Speeldoosje’ kost € 10,– + € 2,- verzendkosten en is eenvoudig te bestellen door een mailtje te sturen naar:

Graag duidelijk naam en adres vermelden!

Enige muziekfragmenten van de cd:


Speeldoosje (comp. Baumgarten)


De Kat (comp. Peter Pot)


Saskia (comp. Arie van Lienen)


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > Cd’s         > Pot & Vrienden           > Speeldoosje Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)