Peter Pot en Vrienden

Eigentijds Wisseltonige muziek uit het Noorden des Lands.

LYON 400

De Harmonicahoek

Peter Pot en Philip Baumgarten zijn al sinds midden jaren ’90 muzikale vrienden. Een opmerkelijke samenwerking want Philip ademt jazz en Peter wilde leren improviseren, waar hij destijds nog niet mee bezig was geweest. Tegenwoordig draait hij daar zijn hand niet meer voor om en verricht baanbrekend werk op zijn instrument de diatonische accordeon. Peter Pot heeft zich ontwikkeld voorbij virtuositeit, op zoek naar het mooie verhaal en het juiste vibrato, en is volledig vrij in zijn improvisaties.

> Meer

‘Speeldoosje’

De Harmonicahoek

4 april 2006
De CD ‘Nectar’ van Arie van Lienen, Peter Pot en Philip Baumgarten deed aardig wat stof opwaaien bij de start van dit millennium. Een veelgeprezen werk waarin doordacht samenspel, virtuoze, sprankelende, spetterende of juist melancholieke, dromerige muziek elkaar afwisselen. Was Nectar, met fraaie composities als ‘Droom’, ‘De Witte Ballon’ en ‘Nectar’ vernieuwend, de nieuwe CD ‘Speeldoosje’ laat zien dat het nòg sprankelender, opener en spannender kan.

> Meer

Brutaal eigentijds

De Harmonicahoek

Pot, van Lienen en Baumgarten spelen gevarieerde moderne volksmuziek. Prachtige eigen composities ontleend aan Franse, Ierse, Italiaanse en andere tradities, maar vaak ook modern, experimenteel. Muziek die zich beweegt tussen volksmuziek, jazz en klassiek.

> Meer

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > CD         > Pot & Vrienden Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)