CD’s met de trekharmonika in de hoofd- of bijrol

Muziek met diatonische diepte

Hier vind je een selectie uit cd’s, waarin een prominente rol is weggelegd voor de trekharmonika. Ook u kunt hier uiteraard uw cd aan toevoegen.

Release album Air de Famille: Ça tourne!

De Harmonicahoek

dinsdag 18 juli 2023
Wij zijn heel blij om jullie de release van het eerste album van ons Franse traditionele muziektrio Air de Famille te kunnen aankondigen: Ça tourne!

> Meer

Wouter en de Draak

De Harmonicahoek

Wouter Kuyper is een bekende speler van de ‘jongere generatie’. Een graag geziene muzikant op folkbals. En een vermaard docent in het midden des lands.

> Meer

Folkrock van eigen bodem

De Harmonicahoek

8 juli 2015
De Vliering is een folkrockband die begin 2013 is samengesteld uit liefhebbers van folk in de ruimste zin van het woord. De ervaren muzikanten komen uit verschillende disciplines: van klassiek tot jazz en van folk tot heavy metal. Er blijkt een sterke voorliefde uit voor stevige Nederlandse taal, robuuste uitspraken, grote woorden en kleine poëtische kanttekeningen.

> Meer

‘Bellow-babes’ maken een statement

De Harmonicahoek

Sexy is niet gewoon maar een houding, het is een kunstuiting. Het is een uitspatting van passie op de saaie grijze betonmuur van het bestaan. Het is een filosofie, een weergave van onze oerwaarden als levende wezens, wat op een unieke wijze in iedere man en vrouw tot uiting komt. Dit jaar waren de Accordion Babes gevraagd om diep te graven naar de ziel van sexy, en dat hebben ze gedaan.

> Meer

Folkzien - Winter Wint

De Harmonicahoek

11 september 2013
Zelfs na 15 jaar diatonisch actief kom ik nog grote talenten tegen, waarvan ik het bestaan niet kende. Tijdens het Zwolse Open Trekzakfestival 2013 zag ik Folkzen in actie.

> Meer

Tour de Danses

De Harmonicahoek

8 augustus 2013
Het Frans-Nederlandse duo Floor Dankers en Sylvain Lhotte hebben hun eerste liefdes-baby op de wereld gezet: een prachtig vormgegeven cd met traditionele Franse dansmuziek.

> Meer

Mick Conneely & David Munnelly

De Harmonicahoek

16 november 2012
Mensen die in 2012 Trek er es Uut in Nijmegen bezochten, kennen hem wel: David Munnelly. Deze in Utrecht wonende Ier heeft twee nieuwe cd’s uitgebracht.

> Meer

Conjunto uit Montfort

De Harmonicahoek

Dwayne Verheyden is geboren op 4 september 1991 in het Limburgse Montfort. Al vroeg leerde hij de accordeon bedienen, maar op zijn 12de jaar raakte hij in de ban van Flaco Jimenez en schakelde over op de trekharmonica: hèt instrument voor de conjunto. In 2008 ontmoette hij zijn idool, die hem adviseerde een band te starten. En zo geschiedde.

> Meer

’t Gevolg

De Harmonicahoek

‘’t Gevolg bestaat sinds 2005 en brengt met een akoestisch instrumentarium (viool, fluit, trekharmonica, gitaar, banjo en bodhran) een gevarieerd muzikaal programma. Steeds dicht bij het hart. Naast een serieuze boodschap is er voor ’t Gevolg volop ruimte voor uitbundigheid, gezelligheid en smart.

> Meer

Welcome Here Again

De Harmonicahoek

De Engelse muzikant Liam Robinson presenteerde op 4 maart 2011 met zijn groep ‘The Liam Robinson dance band’ deze nieuwe cd ‘Welcome here again’.

> Meer

Volksmuziek voor bij de open haard

De Harmonicahoek

In 2007 vond een toevallige ontmoeting plaats tussen twee muzikanten. Arnold Klein en Joke van den Berg ontdekten de bijzonder harmonische klanken van de trekharmonica in combinatie met de viool en speelden hiermee veel traditionele volksmuziekstukken uit Nederland en omringende landen. De vrolijke maar ook soms meeslepende tweestemmige melodieën leverden verrassende klanken op.

> Meer

Marinette en Pere duetteren weer!

De Harmonicahoek

Weer een prachtige nieuwe cd van het duo Marinette Bonnert en Pere Romaní.

> Meer

21 BOuTONS

De Harmonicahoek

12 BOuTONS, dat zijn Marinette Bonnert et Pere Romaní die elkaar in Wenen hebben ontmoet, de stad waar de eerste balginstrumenten in 1829 het levenslicht zagen. Het diatonische paar leverde met deze cd een prachtige muzikale combinatie van hun roots: Wallonië en Catalonië.

> Meer

Vreemde Avonturen

De Harmonicahoek

‘Vreemde Avonturen’ is de titel van de eerste ‘echte’ cd van de Leuvense folkgroep Clochard. Op deze opnames tref je zowel traditionele als eigentijdse muziek aan. Het gezelschap bedient zich hierbij van Vlaams, Frans en Engels.

> Meer

La rosa e la ramella

De Harmonicahoek

Din delòn (fonetisch afgeleid van de klank van torenklokken) is een folkgroep uit Milaan en omgeving met veel traditionele muziek uit Noord-Italiaanse regio’s met af en toe een uitstapje naar Zuid-Frankrijk. Fraai harmonica werk van Andrea Capezzuoli op de Salterelle.

> Meer

Frohe Stunden

De Harmonicahoek

Diegenen die aanwezig waren bij Trek er es Uut 2004 zullen ze nog wel kennen: Gertjan en Susan, doorgewinterde Steier-spelers.

> Meer

Loop to the Moon

De Harmonicahoek

Wim Claeys en Didier Laloy, twee van Belgiës harmonicaspelers van de jongere generatie en hun percussiekompaan Frédéric Malempré leveren met ‘Loop to the Moon’ een tweede album af.

> Meer

Nederlandse Harmonicamuziek

De Harmonicahoek

Deze cd – een uitgave van de Stichting Volksmuziek Nederland, mag eigenlijk bij geen enkele harmonicaspeler ontbreken. Hij bevat een scala aan al dan niet traditionele melodiëen uit alle uithoeken van het land.

> Meer

Op de grens

De Harmonicahoek

De CD ‘Op de grens’ van Wim Dictus is een verzameling van muziekstukken met als hoofdinstrument de trekharmonica. Zeven bestaande nummers en zes eigen composities bestrijken intieme, beeldende, dromerige en swingende muziekmomenten op één CD. Soms een spatje folk, her en der duidelijke Latijnsamerikaanse invloeden en poëtische stukken waarbij de gitaar een grotere rol speelt dan de trekzak.

> Meer

Lirio

De Harmonicahoek

Lirio struint al Jaren de Franse en Vlaamse festivals af op zoek naar oude dansmuziek. Melodieën die eeuwenlang van generatie op generatie zijn overgedragen. We laten ons graag inspireren door de kracht en puurheid van die oude volksdeunen. We schrijven nieuwe melodieën, bewerken oude en laten ons dankbaar beïnvloeden door wereldmuziek en pop.

> Meer

Madlot: ‘Ons is geboren’

De Harmonicahoek

De advent- kerst- en nieuwjaarsliederen op deze cd van de Wagenings folkformatie ‘Madlot’ maken onmiskenbaar deel uit van de Nederlandse volkscultuur.

> Meer

Madlot: ‘Ik hoorde dees dagen’

De Harmonicahoek

‘Oude en Nieuwe Hollantse Boerenlieties en Contredansen’ bestaat uit een verzameling van 13 bundels met elk pakweg 80 melodieën. Deze bundels werden tussen 1700 en 1716 gepubliceerd door Estienne Roger, toentertijd één van de belangrijkste Amsterdamse muziekuitgevers.

> Meer

Madlot: ‘Rozen aan mijn Hoed’

De Harmonicahoek

‘Madlot’ speelt bij gelegenheden, waar speellieden iets waardevols kunnen toevoegen aan de sfeer. De muziek is het best te karakteriseren als wereldmuziek uit de lage landen.

> Meer

Op Oude Voet

De Harmonicahoek

Op Oude Voet is de cd, die is gepubliceerd ter gelegenheid van de 20-jarige samenwerking van Elsche Korf en Frans Tromp. Het bevat alle muziek die bij dit project hoort.

> Meer

Op Goede Voet

De Harmonicahoek

Verschenen ter gelegenheid van de 15-jarige samenwerking tussen Frans Tromp en Elsche Korf. Traditionele nummers uit oude Hollandse muziekboeken, afgewisseld door eigen composities van Frans Tromp.

> Meer

Merakels

De Harmonicahoek

Een cd met een vleugje jeugdsentiment. Iedereen vanaf een zekere leeftijd zal de melodieën herkennen.

> Meer

Noordelijk Halfrond

De Harmonicahoek

Eigen composities van Frans Tromp.

> Meer

Cajun Company

De Harmonicahoek

Slechts één keer eerder kreeg een Europese band een ‘award’ van de Amerikaanse Cajun French Music Association. De in Den Haag opgerichte Cajun Company was de tweede die deze prijs in de wacht sleepte.

> Meer

Multi Diatonisch

De Harmonicahoek

Jublileum CD – 17 muzikanten uit o.a. België, Frankrijk, Spanje en Nederland, spelen 25 eigen

> Meer

Peter Pot en Vrienden

De Harmonicahoek

Eigentijds Wisseltonige muziek uit het Noorden des Lands.

> Meer

De Nieuwe Helden presenteert

De Harmonicahoek

13 oktober 2006
Het is wonderbaarlijk zo lang als diatonisch talent soms verborgen kan blijven. Tot 2003 had vrijwel niemand in harmonicaland van Kok de Koning gehoord. Terwijl het zeer waarschijnlijk Neerlands beste TexMexspeler betreft. Maar de leadharmonicaspeler van de driemansformatie Nieuwe Helden kan zoveel meer. Dat blijkt wel uit het repertoire, dat je kunt vinden op de DVD/CD, die het driemanschap heeft uitgebracht.

> Meer

Traditie als vertrekpunt

De Harmonicahoek

Een mengeling van plezier en vakmanschap met de traditie als vertrekpunt en niet als doel. Zo is deze CD van Tarducci samengesteld. Een mengelmoes van onder meer Italiaanse, Baskische, Tex-Mex en andere temperamentvolle deunen.

> Meer

Het ‘project Beukema’

De Harmonicahoek

Hoewel de trekharmonika eigenlijk geen rol speelt op deze cd, is de muziek van Beukema een goede bron van inspiratie voor trekharmonika- spelers. Ook de meeste nummers op deze uitgave zijn goed door de trekharmonika speelbaar, eventueel met behulp van de bladmuziek die gelijk de deze cd het daglicht zag.

> Meer

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > CD’s Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)