Corsicaans volkslied wisseltonig ook fraai

Dio Vi Salvi Regina

Corsica is een apart eiland met aan de westkust opmerkelijk grillige rotsformaties.
  • Corsica is een apart eiland met aan de westkust opmerkelijk grillige rotsformaties.


Aanvankelijk was ik van plan om me bij Trek er es Uut slechts als toerist op te geven. Oftewel geen workshop volgen. Wat ben ik blij dat ik daarop terug ben gekomen en me bij de sessie van Ad Kwakernaat heb ingeschreven: dankzij zijn aangedragen bewerkingen van muziek rond de Middellandse zee heb ik inmiddels drie nieuwe stukken aan mijn repertoire kunnen toevoegen, waarvan twee helemaal nieuw voor me zijn.

november 2011
door Eduard Bekker

Een ervan heb ik op video ingespeeld. Tevens voeg ik hier de bladmuziek bij met Ad zijn toestemming. Het is ‘Dio Vi Salvi Regina’: een deun die ruim 900 jaar oud is. In de 18de eeuw is het door Corsicaanse nationalisten tot volkslied gebombardeerd bij het uitroepen van de onafhankelijkheid, die helaas maar kort mocht duren.

Spelend op Corsica voor een groep toeristen. Helaas leerde ik ‘Dio Vi Salvi Regina’ pas een paar weken later.
  • Spelend op Corsica voor een groep toeristen. Helaas leerde ik ‘Dio Vi Salvi Regina’ pas een paar weken later.


Het bestaat eigenlijk slechts uit twee versregels en is niet moeilijk te spelen. Toch heeft het op mij een diepe indruk gemaakt: als de melodie eenmaal tot je is doorgedrongen heeft het wel iets van een mantra.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > Bladmuziek         > Kwakernaat           > TEEU 2011             > Dio Vi Salvi Regina Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)