De muziekuitgaven
van Ad Kwakernaat

De vele bladmuziek uit alle windstreken, opgetekend en uitgebracht door Ad Kwakernaat.

Ad Kwakernaat is tot het grote verdriet van De Harmonicahoek op 15 januari 2024 overleden. Gelukkig is het uitgeven van zijn bundels in goede handen beland. Ze worden nog steeds herdrukt en kunnen worden besteld.

Oekraïense en Russische volksliedjes en -melodieën

De Harmonicahoek

vrijdag 12 januari 2024
In ruim 40 jaar harmonica spelen heb ik enige tienduizenden melodieën verzameld, waarvan ik er al veel in bundels heb gepubliceerd om harmonica minnend Nederland te voorzien van speelbaar materiaal, want toen ik begon in 1980 was er nauwelijks iets voorhanden.

> Meer

Een heleboel mazurka’s

De Harmonicahoek

3 januari 2024
Een mazurka is een dans in driekwartsmaat met een extra nadruk op de tweede tel of op de eerste en derde tel. (in tegenstelling tot een wals) Het is een gestileerde versmelting van drie Poolse volksdansen: de mazur, de kujawiak en de oberek. De mazur is een Slavische dans uit de Poolse provincie Mazurië.

> Meer

Japanse liedjes

De Harmonicahoek

Een boek met populaire Japanse slaap-, studenten-, jeugd-, natuur-, vogels- en bloemenliedjes en herrinneringen uit de 20ste eeuw. Ontdekt en verzameld door Wim Vijfwinkel, uitgewerkt voor trekharmomica op initiatief van Ad Kwakernaat.

> Meer

Historische Nederpop

De Harmonicahoek

Ik geloof dat ik nog nooit zo lang en zo intensief met één muziekboek in de weer ben geweest. Ik hoop dat deze uit hoeken en gaten opgediepte ‘historische Nederpop’ ook u als speler in zijn greep weet te krijgen. Was getekend Ad Kwakernaat, die aan de hand van een lange speurtocht uit diverse oude muziekarchieven bijna 100 voor trekharmonica speelbare stukken wist te destilleren.

> Meer

Historische Nederpop 2

De Harmonicahoek

Wat je van ver haalt is lekker! Dat is niet alleen vandaag de dag van toepassing, maar ook in de 17e eeuw. In het 2e deel van Historische Nederpop vindt u 80 melodieën uit oude Nederlandse handschriften en muziekboekjes, in ouderdom variërend van de 17e tot begin 20ste eeuw, waarvan de helft een Franse titel (Frankrijk was toen ook ver weg!) heeft. Alle melodieën, waarvan 18 tweestemmig, zijn voorzien van cijfernotatie en eigen arangementen met soms spannende akkoordloopjes. Het boek (inclusief een CD met 80 minuten muziek) biedt uitdagingen voor de meer gevorderde harmonicaspeler, maar ook de beginnende speler vindt hierin iets van zijn niveau. Het is geschreven voor trekharmonica's in C/F.

> Meer

Workshop Trek er es Uut 2011

Ad Kwakernaat gaf een workshop met repertoire rond de Middelandse Zee. Twee stukken vond ik dusdanig de moeite waard, dat ik ze de bezoeker van deze site niet wil onthouden - uiteraard met toestemming van de meester zelf. Het zijn relatief makkelijk te spelen deunen, zodat je goed kunt opletten op het timbre.

> Meer

Si Maritau Rosa

De Harmonicahoek

Dit is een bewerking van Ad Kwakernaat van een Siciliaanse traditional. Het stuk is relatief makkelijk om te spelen. De deun ligt goed in het gehoor.

> Meer

‘Bettieakkumaai’

De Harmonicahoek

Bundel inclusief CD met 30 eigen composities van Noud Martinali, voormalig harmonicabouwer uit Noord-Limburg, die hij op de ‘lepelbasser’ speelt. Noud: Het zijn zelfgemaakte deuntjes en ik zou het leuk vinden als ook anderen die eens zouden spelen.

> Meer

Britse, Schotse en Ierse liedjes

De Harmonicahoek

Dit boek is deze zomer ontstaan, omdat één van mijn leerlingen met een stapeltje kopietjes met zulke liedjes kwam aanzetten en die wou ze zo graag op trekzak leren spelen. Ze wilde met een gitarist mee kunnen spelen! Echter, de liedjes stonden in hun oorspronkelijke toonsoort en soms met akkoorden er boven geschreven.

> Meer

154 kleuterliedjes

De Harmonicahoek

Twee boeken en en twee cd’s. Een hele suite, dus. Speciaal voor mensen, die op speelse wijze hele jonge kinderen met muziek kennis willen laten maken. Zeker niet alleen voor harmonicaspelers, maar de muziek heeft wel tevens cijfertjesnotatie voor de tweerijer.

> Meer

Meerstemmig & Dubbeltonig

De Harmonicahoek

In dit boek staan 86 dubbeltonige en/of tweestemmige stukken (soms ook drie- of vierstemmig) uit heel Europa.

> Meer

Ad’s bewerkingen

De Harmonicahoek

Eén van de voornemens van Ad Kwakernaat voor het nieuwe jaar was om ook wat materiaal ter beschikking van de Harmonicahoek te stellen. Het zijn fraaie bewerkingen van traditionele stukken uit diverse windstreken.

> Meer

Startershoek

De Harmonicahoek

Startershoek is een collectie van artikelen, die tussen december 1994 en december 1997 in het Diatonisch Nieuwsblad zijn gepubliceerd. Aan de hand van tekstuele uitleg en speelvoorbeelden wordt de ‘beginnende’ harmonikaspeler wegwijs gemaakt op zijn (C/F)- harmonika.

> Meer

Squeezeboek

De Harmonicahoek

In dit boek zijn ruim 60, soms niet-alledaagse, traditionele melodieën uit de hele wereld verzameld.

> Meer

Nederlandse Volksliedjes en Volksdansjes

De Harmonicahoek

65 Oude en soms heel oude dansjes en liedjes (met tekst) en alles voor de C/F-harmonica voorzien van notatie en akkoorden.

> Meer

De Rijke Armoede van de Trekharmonika, deel 1

De Harmonicahoek

Het eerste deel van de Cursus Diatonische Harmonica van Geert van den Elsacker en uitgegeven in 1989, was uitgeschreven voor harmonica’s in G/C. Het werd begin negentiger jaren omgezet voor harmonica’s in C/F. Deze bundel werd en wordt in Nederland veel gebruikt als cursusmateriaal. Aangezien er voor deze bundel geen origineel meer aanwezig was heb ik deze herzien en opnieuw uitgegeven. Op de bijgevoegde CD’ zijn de nummers op oefentempo ingespeeld.

> Meer

De Rijke Armoede van de Trekharmonika, deel 2

De Harmonicahoek

Op verzoek van verschillende harmonicaspelers uit Vlaanderen en Nederland werd in 1994 een tweede deel uitgegeven van de Cursus Diatonische Harmonika van Geert van den Elsacker. De bundel bevatte onuitgegeven bladen uit de cursus diatonische harmonika zoals deze zich bevond in de nalatenschap van Geert, overleden op 6 januari 1991.

> Meer

Vlaamse volksmuziekskes en danskes in C/F of G/C

De Harmonicahoek

Naast de boeken van de Rijke Armoede van de Trekharmonika heeft Geert van den Elsacker ook een schrift nagelaten met daarin nog eens ruim 170, in Vlaanderen opgetekende, ‘muziekskes’. Dit boek is er voor de harmonica in C/F of G/C en wordt geleverd met twee audio-CD's.

> Meer

Sint Maarten Diatonisch

De Harmonicahoek

Een boek met 22 Sint Maarten Liedjes met liedteksten.

> Meer

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > Bladmuziek         > Ad Kwakernaat Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)