Αστα τα μαλλακια σου

Dit keer gespeeld op de Steyrmarker in AD.
  • Dit keer gespeeld op de Steyrmarker in AD.


Asta ta mallakia sou (‘Laat je haar wapperen’) is de naam van een van de populairste Griekse songs aller tijden. Het is een melodie uit de film Ekeines pou den prepei n’agapoun (‘Zij, die mekaar niet moesten beminnen’, vrij vertaald) uit 1951. De song is buiten Griekenland nauwelijks bekend.

Gelukkig wel bij Ad Kwakernaat en terecht: het is een prachtige melodie - ook voor de trekzak. Vandaar dat ook deze song door hem werd aangedragen in zijn workshopthema ‘Muziek rond de Middellandse Zee’ tijdens Trek er es Uut 2011. We citeren uit de tekst die hij ons erbij gaf:

“Asta ta mallakia sou is een liefdevol doch melancholiek lied; feitelijk kunnen sommigen het lied niet horen zonder tranen in de ogen te krijgen. Het lied gaat over liefde, schoonheid en gevoelens, maar ook over de korte tijd dat we op aarde mogen zijn. Schoonheid is breekbaar, gelijk de lente en de zomer, die hun plaats moeten afstaan aan de herfst en de winter.
Hoewel een beetje verdrietig wordt dit Griekse lied beschouwd als dé absolute klassieker, speciaal voor de jongeren uit die tijd, die hun liefdesleven en relaties met deze Griekse wals associëren.”


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > Bladmuziek         > Ad Kwakernaat           > TEEU 2011             > Asta ta mallakia sou Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)