Baskant een van de hoofdthema’s

Doorslaande Tongen 2019: links gaat voor!

Dit jaar is in workshops aandacht geschonken aan de baskant. Want daar kun je ook veel meer doen dan alleen met bas- akkoord de maat aangeven.

Van vrijdag 15 t/m zondag 17 november 2019
door Mieke Smits, John Hop en Eduard Bekker

Basloopjes

De professional verrijkt zijn spel vaak met basloopjes die binnen de betreffende melodie vallen. Wij hopen je dit weekend hier ook een beetje tot heel veel in thuis te laten geraken.

Uiteraard biedt dit weekend natuurlijk nog veel meer. Zo zul je vertrouwd worden gemaakt met speeltechnieken, die gekoppeld zijn aan bekende en minder bekende, maar eveneens mooie deunen.

Het is een intensief maar leerzaam weekend geworden.

Workshop trekharmonica voor begonners

De Harmonicahoek

In deze workshop gaan we kijken wat we met onze linkerhand kunnen doen: akkoorden, leidtonen, septiem-akkoorden. Misschien zegt het je allemaal niets, maar dat is geen probleem. We gaan mooie melodieën bekijken en bedenken welke akkoorden we erbij willen spelen. Elk akkoord brengt een andere sfeer met zich mee.

> Meer

Ook LINKS is leuk!

De Harmonicahoek

Met de bassen van je harmonika kun je veel meer dan alleen Hoem-Pa of Hoem- Pa-Pa. Hoe zit de baskant eigenlijk in elkaar? Met dit als uitgangspunt gaan we mooie (meerstemmige) melodieën spelen.

> Meer

Zingen op de trekzak

De Harmonicahoek

Natuurlijk weet je hoe een trekzak werkt en zingen kan natuurlijk iedereen, dus ... ?! Zingen en trekzak spelen tegelijk is niet altijd zo eenvoudig als dat het lijkt, maar als je het ritme en de melodie gaat aanpassen en gaat vereenvoudigen wordt het zingen met de trekzak ineens een stuk makkelijker en leuker.

> Meer

Tango!

De Harmonicahoek

In de workshop van Harry Dijkstra zal er o.a. een Tango ingestudeerd worden met aandacht voor allerlei aspecten die in de tango een belangrijke rol spelen:

> Meer
Steun De Harmonicahoek Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2019         > Doorslaande Tongen           > Workshops Hulp nodig als beginner?
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:
> Zweverink Muziek.

Google Analytics Alternative
Aan de bar van Conferentiecentrum De Glind