Harry Dijkstra • gevorderd - trekharmonica CF & overige balginstrumenten

Tango!

In de workshop van Harry Dijkstra zal er o.a. een Tango ingestudeerd worden met aandacht voor allerlei aspecten die in de tango een belangrijke rol spelen:

Dynamische contrasten, typische articulatie en frasering.

Aan de hand van enkele eigen stukken zal hij weer met interessante basritmes aan de slag gaan. Hij laat zien hoe je die onder de knie krijgt. Men krijgt de muziek van te voren zodat er alvast wat gestudeerd kan worden. Tevens zal er tijdens het weekend met een Hand-Out gewerkt worden met daarin handige tips en oefeningen.

Niveau: midden tot gevorderd. Goed van blad kunnen spelen is aanbevolen.

Geboren in Groningen, 1967
Op mijn negende ben ik met accordeon spelen begonnen. Tijdens mijn accordeonstudie aan het conservatorium van Groningen kwam ik in aanraking met de andere balginstrumenten: trekharmonica en bandoneón.
De overeenkomsten en de verschillen tussen deze drie instrumenten vind ik erg interessant.
Sinds 1990 werk ik als accordeondocent aan verschillende muziekscholen en heb door de jaren heen, behalve veel ervaring, een stabiele lespraktijk opgebouwd.
Voor de trekharmonica maak ik met regelmaat lesmateriaal en voordrachtstukken. Dit resulteerde in de boeken “ANOTHER DAY” & “LEMON TREE GARDEN”. Hierin staan originele stukken voor de twee-rijer CF harmonica.
Daarnaast speel ik in verschillende ensembles en treed ik ook vaak als solist op.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2019         > Doorslaande Tongen           > Harry Dijkstra Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Aan de bar van Conferentiecentrum De Glind