Leek in volle gang

In het halletje is de accoustiek ook prima.
  • In het halletje is de accoustiek ook prima.
Foto: Frits Kemper

De Oude Ulo was afgeladen op zaterdag 1 november, de jaarlijkse Harmonica Trefdag in Leek.
Buiten stonden de mensen in de rij om naar binnen te kunnen. Eenmaal binnen liep men af en aan in het oude gebouw: op weg naar één van de vele speelkamers op de eerste of tweede verdieping, of om te luisteren naar de muziek in de hal.

1 november 2003
door Frits Kemper en Karin van der Veur

Naast veel trekharmonika’s zagen we veel Steiers en nog meer accordeons en voor deze beide instrumenten waren speciale zalen gereserveerd.

Meezingers

De spelers/groepen die de ‘meezingers’ in het repertoire hebben trokken het meeste publiek. We hebben nu een flink aantal harmonicadagen bijgewoond; het maakt niet uit waar je naar toe gaat: de meezingers/meedeiners is waar het publiek op af komt: het lijkt wel op ‘kun je nog zingen, zing dan mee’.
Zodoende was het best moeilijk een plekje te vinden waar je die andere muziek kan spelen.

Friezen

Op een festival tussen Groningen en Drachten zijn naast de Groningers ook de Friezen ruim vertegenwoordigd. En ook de Harmonicagroep Markelo was uit Twente naar Leek gekomen om hun liederen te laten horen.

Na de eerste indruk (wat doen we hier?) kijken we terug op een leuke middag. Gelukkig vonden we later dat rustige plekje en kon de trekharmonica uit de tas.


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2003         > Harmonicadag Leek Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)