Balgend door de Waddenzee

Oh, lang gewenste dag!

Portret van de groep, met en voor wie het goed toeven was op de Risdam.
  • Portret van de groep, met en voor wie het goed toeven was op de Risdam.
Foto: Carleen de Lange

Een echte minivakantie. Zo zou je het tripje met de klipper ‘Risdam’ met 22 harmonicaspelers, de schipper (eveneens beginnend trekzakspeler) met zijn drie maten van Franeker naar Terschelling in het weekend van 12-14 september wel kunnen noemen. Het uitmuntende weer maakte dit weekend dubbel geslaagd.

12–14 september 2003
door Eduard Bekker

De bootreis was een combinatie van het instuderen van enkele oudere zeemansliederen en stevig ander trek- en duwwerk aan aan vallen en schoten, grootzeil, bezaan, voorzeil en kluiver. Vooral zondag moest er bij het verlaten van Terschelling stevig worden opgekruist.

Dat mocht echter niet verhinderen dat er ruimschoots tijd overbleef om de stukken van initiatiefnemer Frans Tromp intensief te bestuderen.

De boottrip was een onderdeel van het cursuspakket van deze sinds kort in Groningen gevestigde trekharmonikadocent, die een apart plaatsje in zijn hart heeft voor traditionele Nederlandse volksdansen en - melodieën.

De ‘Haagse zusjes’ Toos Kraeima en Wil Lanting hadden een dagtaak aan de fouragering en de kombuisactiviteiten, maar kregen assistentie van vele behulpzame handen, want wij trekharmonikaspelers zijn een opmerkelijk sociaal volkje, namelijk.
 

Video-impressie van deze reis: je ziet achtereenvolgens: jammen in de sluis van Harlingen op de heenweg, Toos heeft het even gehad tijdens het moteren op zaterdagmiddag, Ruth demonstreert het Langnauer Örgeli uit Zwitserland, multi-instrumentaal uitstapje en jammen tijdens het opkruisen.


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > Nieuws uit 2003         > Varen met de Risdam Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië