Mooi weer lijkt traditie in ‘Enkhuizen’

Buitenmuseum weer in het zonnetje

Spelen op de harmonica in het gras op de dijk. Hollandserder kan het toch niet?
 • Spelen op de harmonica in het gras op de dijk. Hollandserder kan het toch niet?
Foto: Lia

Het was weer gezellig in Enkhuizen. Als het mooi weer is – en dat is bijna altijd het geval – is het goed toeven voor de trekharmonikaspelers op deze jaarlijkse trekharmonikadag, traditioneel bijna altijd de zaterdag voor Vaderdag.

zaterdag 14 juni 2003
Sander en Zegers op de brug: bij wijze van uitzondering zonder trekzak, maar niet zonder reden, want ze waren een hele tijd bezig geweest om een jong, verdwaald eendje weer terug te krijgen bij de moeder ....
 • Sander en Zegers op de brug: bij wijze van uitzondering zonder trekzak, maar niet zonder reden, want ze waren een hele tijd bezig geweest om een jong, verdwaald eendje weer terug te krijgen bij de moeder ....
Foto: Lia

Optreden van Pot, van Lienen en Baumgarten. Ze speelden elk uur een half uur in het kioskje in het museum. Heel veel nummers die tzt op de nieuwe cd terecht gaan komen, zoals het prachtige ‘Voor Saskia’. Maar er werden ook nummers van ‘Nectar’ gespeeld. Die CD is inmiddels helemaal uitverkocht!
 • Optreden van Pot, van Lienen en Baumgarten. Ze speelden elk uur een half uur in het kioskje in het museum. Heel veel nummers die tzt op de nieuwe cd terecht gaan komen, zoals het prachtige ‘Voor Saskia’. Maar er werden ook nummers van ‘Nectar’ gespeeld. Die CD is inmiddels helemaal uitverkocht!
Foto: Lia

Bij het optreden van Pot en van lienen roept een oud mannetje voortdurend in heel vet Amsterdams accent of ze ook een ‘tengo’ kunnen spelen, een ‘tengo’ zoals tijdens de bruiloft van Maxima, want die zal hij nooit meer vergeten! Zijn roep bleef overigens tevergeefs.
 • Bij het optreden van Pot en van lienen roept een oud mannetje voortdurend in heel vet Amsterdams accent of ze ook een ‘tengo’ kunnen spelen, een ‘tengo’ zoals tijdens de bruiloft van Maxima, want die zal hij nooit meer vergeten! Zijn roep bleef overigens tevergeefs.
Foto: Lia

Ysbrand – hij duikt wel vaker op in impressies op deze site – is onverstoorbaar, zoals altijd!
 • Ysbrand – hij duikt wel vaker op in impressies op deze site – is onverstoorbaar, zoals altijd!
Foto: Lia

Er wordt ook wel eens naar een ander instrument gegrepen hier speelt Henk met zijn klarinet prachtige Klezmer....
 • Er wordt ook wel eens naar een ander instrument gegrepen hier speelt Henk met zijn klarinet prachtige Klezmer....
Foto: Lia

Tijdens de gezamelijke, afsluitende maaltijd (een heerlijk buffet, ook vegetarisch!), is er nog getracteerd op het optreden van Ed Sjoerdsma uit Castricum, niet alleen een begaafd trekzakspeler, maar tevens een groot technicus en uitvinder. Als ‘strandjutter’ heeft hij allerlei plastic dingetjes bij elkaar gesprokkeld en daar een soort van doedelzak van samengesteld.Het ding blijkt het beste te werken met twee volle glazen bier er in, maar dan toetert hij ook als een oprechte echte doedelzak!! En voordeel voor hem is: altijd gratis bier!!!Jammer overigens dat je op deze wijze geen trekharmonika in elkaar kunt sleutelen....
 • Tijdens de gezamelijke, afsluitende maaltijd (een heerlijk buffet, ook vegetarisch!), is er nog getracteerd op het optreden van Ed Sjoerdsma uit Castricum, niet alleen een begaafd trekzakspeler, maar tevens een groot technicus en uitvinder. Als ‘strandjutter’ heeft hij allerlei plastic dingetjes bij elkaar gesprokkeld en daar een soort van doedelzak van samengesteld.
  Het ding blijkt het beste te werken met twee volle glazen bier er in, maar dan toetert hij ook als een oprechte echte doedelzak!! En voordeel voor hem is: altijd gratis bier!!!
  Jammer overigens dat je op deze wijze geen trekharmonika in elkaar kunt sleutelen....
Foto: Lia

Een castagnari-setje....wie zouden dat nou toch zijn????
 • Een castagnari-setje....wie zouden dat nou toch zijn????
Foto: Lia


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2003         > Harmonicadag Buitenmuseum Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)