Opmerkelijk talent

Docenten en cursisten in actie in de bar. Niet zo vol als bij het weekend Iers of Doorslaande Tongen, maar wel gezellig druk.
  • Docenten en cursisten in actie in de bar. Niet zo vol als bij het weekend Iers of Doorslaande Tongen, maar wel gezellig druk.
Foto: Rian van Baast

Het weekend Traditionele Muziek van de Lage Landen is een weekend wat meestal wat minder toestroom krijgt als bijvoorbeeld het Weekend Ierse Muziek en het Weekend van de Doorslaande Tongen. Toch was het buitengewoon gezellig tot in de kleine uurtjes. Opmerkelijk was het vele talent, dat op zaterdagavond van zich liet horen op het open podium.

14 - 16 maart 2003
door Eduard Bekker

Mogelijk is de geringe interesse voor de eigen cultuur in Nederland een oorzaak van de wat lage opkomst. En dat is jammer, want er is een schat aan hele fraaie volksmelodiëen van eigen bodem voor handen.

Trekharmonikadocente Anneke Goudkuil boog zich bijvoorbeeld in haar workshop over het muziekboek van J.B. Beukema, dat bij toeval werd ontdekt in Groningen. Prachtige – soms Scandinavisch aandoende – dansmuziek!

Open Podium

Wat veertig mensen in huis bleken te hebben, kwam pas goed aan het licht op het Open Podium van zaterdagavond. Aanvankelijk tekende vrijwel niemand in, maar uiteindelijk ontstond er een goed gevuld programma van wel twee uur lang, waarin vele bekenden en minder bekende hun al dan niet verborgen talenten toonden.


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2003         > Lage Landen 2003 Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië