Witte Paarden in Steenwijk

Agnes in de rode jas, naast iemand uit Zwolle (van de Zwolse trekharmonikagroep).
  • Agnes in de rode jas, naast iemand uit Zwolle (van de Zwolse trekharmonikagroep).


Op zondag 19 januari was ik op het accordeon-/trekzakfestival in het Steakhouse van Witte Paarden, een dorpje bij Steenwijk.

zondag 19 januari 2003
door Karin van der Veur

Ik had er afgesproken met Agnes die daar in de buurt woont en die ik had ontmoet tijdens het weekend in De Glind.

Bij aankomst hoorde ik accordeons bijna overstemd door luid gezang en liederen als: ‘West-zuid-west van Ameland’, ‘Aan het Noordzeestrand’ enz. enz. – alles waarop je kan meezingen/meedansen en er werden vele verzoeknummers vanuit de zaal aangevraagd.
De ruimte zat vol met (veelal) oudere personen die gezellig arm-in-arm meedeinden op de deunen van de muziek gespeeld door accordeonspelers die zich voor het podium hadden opgegeven.
Want - afgezien van twee Steierische-trekharmonica spelers - waren er alleen maar accordeonisten op het podium.

Ik schat dat er zo’n 200-250 personen in de zaal waren en aan het begin van de zaal = vlak voor het (hoge) podium waren diverse mensen aan het walsen.

Een apart sfeertje.

In een klein zijzaaltje zaten ook nog een paar accordeonspelers en - gelukkig - zo’n zes trekharmonica spelers; er werden leuke stukken gespeeld, soms uit een aantal boeken en ook kwam de Sneeker-methode uitvoerig aan de orde.

Af en toe kwamen er ook mensen uit de grote zaal om naar ons te luisteren en mee te zingen.
Het schijnt dat het ieder jaar zo'n drukte te zijn, daar in Witte Paarden. Ik vond het in ieder geval een heel aparte accordeon-zang-dag; jammer dat er niet meer trekharmonica-spelers waren, met name uit Friesland had ik meer trek-spelers verwacht.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2003         > Steenwijk Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)