Gestolen Galanti-accordeon weer teruggekocht

Nanca Knaap kan haar Galanti gelukkig weer in de armen sluiten.
  • Nanca Knaap kan haar Galanti gelukkig weer in de armen sluiten.


Tot haar grote vreugde heeft Nancy Knaap uit Amsterdam haar gestolen Galanti-accordeon weer terug. Bij wijze van uitzondering hadden wij eind vorig jaar aan deze kwestie aandacht besteed. Hoe het apparaat werd gevonden schrijft zij ons zelf uitgebreid met tevens een tip voor anderen van wie hun gebalgde makker onrechtmatig is verdwenen.

zaterdag 18 januari 2003
door Eduard Bekker

Beste Eduard Bekker

Goed nieuws; ik heb mijn accordeon terug!!!
Gisteren werd ik gebeld door de politierechercheur die de lijsten van de stadsbank van lening voor me zou nakijken of mijn accordeon er op stond, EN HIJ STOND ER OP!!! (doordat ik hem ik een zwarte rugzak had zitten met een eetstokje in het binnenvakje wist ik toen al voor 99,9 % zeker dat het om die van mij ging (maar ze hadden de naam Galanti verkeerd op de lijst staan, dus dat was nog even spannend).

Degene die hem beleend had (een junk volgens de politie) heeft verder helaas niks ingebracht, dus de rest van mijn bezittingen is wel weg, maar die accordeon is voor mij het allerbelangrijkste!.

Vanmorgen heb ik hem bij de bank van lening op de Albert Cuyp teruggekocht voor de 150,– die de man ervoor gekregen had. Wel een beetje wrang.. Maar omdat ze weten wie het is (je moet je legitimeren als je goederen beleend) kan hij berecht worden en moet mij dan het geld teruggeven (ik weet niet of dat er van gaat komen).

Maar goed dat zie ik dan wel weer. Dit is mijn geluksdag! Ik ben zóóó blij!!

Héél erg bedankt je hulp! (via jouw site kreeg ik ook weer reacties); het heeft echt geholpen om echt álles te proberen.

Het was wel grappig om te merken dat ik hem kennelijk helemáál nog niet had losgelaten (zoals ik van mezelf dacht) want dan ben je niet zo uitzinnig blij!

Inmiddels ben ik door jouw site (en dat je schrijft dat je maar 8 bassen hebt) ook erg benieuwd geworden naar harmonica’s). Het geluid is in elk geval prachtig, en het valt me ook op dat er zulke leuke muziek voor is geschreven (ik probeer nu al een paar weken het ‘walsje in Fa’ van de volksgroep Amerant uit te zoeken, en dat lukt ook heel aardig, maar de bassen zitten op een accordeon vrij ver uit elkaar.. (daarom beklaagde ik me over die 48 bassen; daarbij was het nóg lastiger).

Tijdens de afgelopen ‘heftige herfstweek’ in de Glind zag ik de prachtigste harmonica’s. Dus wie weet ga ik het in de toekomst ook nog wel eens spelen (maar ben nu pas 1 jaar bezig en lees nog maar amper noten, dus ik kan nog wel even vooruit!).

Klopt het dat je veel meer muziektheorie moet beheersen om harmonica te kunnen spelen of kom je er ook wel uit als je op je gehoor wat probeert (zoals ik op de accordeon doe)(met een leraar die het dan weer verbeteren kan)?

Veel groeten, Nancy Knaap

PS over de stadsbank van lening:

Ik kreeg de tip om daar te gaan kijken, maar dat kán helemaal niet bij goederen die net zijn ingebracht; want de bedoeling is dat de ‘eigenaar’ zijn bezit na een tijdje weer terugkoopt voor hetzelfde bedrag + rente.

Het bleek echter dat er in Amsterdam één rechercheur is die inzicht heeft in de lijsten van de stadsbank van lening (met 5 vestigingen ook nogal omvangrijk). Maar die rechercheur mag alleen door de politie gevraagd worden ergens naar te kijken (dus moest ik weer terug naar het bureau om dat te vragen). Het had gelukkig wél dit resultaat! Had jij dit ook geprobeerd vorig jaar? Het zou anders misschien alsnóg kunnen? (ik weet niet of je ze in elke stad hebt, die banken, en ook niet hoe lang goederen beleend blijven, maar 1 jaar lijkt me niet te lang).


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2003         > De verdwenen accordeon Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)