Over de Kindergroep

Margreet met de Kindergroep (mei 2004).
  • Margreet met de Kindergroep (mei 2004).


Natuurlijk is er enorm veel te vertellen over wat wij allemaal mee maken met de kinderen. Een paar anekdotes wil ik jullie dan ook zeker niet niet onthouden.

Uit het jubileum- en programmaboekje 2004
door Margreet Carpay

In het allereerste jaar, op de Slenk, bivakkeerden de kinderen in de oude kippenschuur. Omdat buiten alles al snel onoverzichtelijk wordt deden we het eerste kennismakingsrondje binnen. De vraag was: “Vertel even hoe je heet.” Daarna wilden we een spelletje met de namen gaan doen.
Een van de kinderen zei: ”Daag.” Mijn antwoord was: ”Hallo, zeg maar hoe je heet.” “Daag!” Toen ik weer: “Ja, maar hoe heet jij dan?” Antwoord: “Ja, Daag!” Daarna durfde ik het niet meer te vragen.
Ik ben wel naar zijn ouders gegaan achteraf en heb gevraagd hoe hun zoon heet. Hij heet inderdaad Daag. Dagobert was een echte familienaam, maar er werden al veel kinderen Bert genoemd. Zij hebben toen gekozen voor Daag.

Bolletjes

Een van onze thema's is geweest: ‘De hobbit’. Omdat dat verhaal gaat over goed en kwaad, wilden wij dat in de eindvoorstelling graag laten zien d.m.v. licht en donker. De jongste groep was helemaal verkleed als bloemetje en zei zongen het liedje: ‘Bolletjes in de grond’. Daarna zou het donker worden en zouden de bloemetjes allemaal dood gaan. Zo gezegd zo gedaan. Maar op hetzelfde moment dat alle bloemetjes dood gaan, gaat er een weer rechtop zitten, met als commentaar: ‘Ik wil helemaal niet dood!!!!!!!!’

Voetjes

Met het 10-jarig bestaan was het thema ‘De revue’. Daarvoor hadden we uit de gymzaal matten gehaald, want de oudste groep zou acrobatiek gaan doen. Maar die matten mochten we eigenlijk niet hebben.
Alle kinderen waren verzameld in de theaterzaal en ik zei tegen de kinderen: “Deze matten mogen hier helemaal niet liggen. We moeten daar erg voorzichtig mee zijn. De eerste die ik zie met schoenen aan op de mat hak ik zijn voetjes af.”
Ik had even vergeten dat er ook erg jonge kinderen bij zaten. Maar Ilja heeft dit erg goed opgelost en de kinderen hebben aan deze opmerking geen trauma over gehouden.
Vervolgens gaan we de hele voorstelling even doorlopen. De middelste groep is bezig met goochelen. Een van de trucs is het wegtoveren van een been. Zegt Mirdad heel zachtjes tegen de anderen: “Die heeft zeker over de mat gelopen!!!!”

Ilja Rikken met ‘haar’ kinderen.
  • Ilja Rikken met ‘haar’ kinderen.


Als laatste wil ik jullie de thema's van alle afgelopen jaren laten lezen. Tot op heden zit er maar een dubbeling in en dat was in de eerste twee jaren. De kinderprogramma's zijn ook steeds groter en grootser geworden. En zoals de meesten van jullie ook nog wel zullen weten was de allerlaatste keer een enorm succes. Daar wil ik in ieder geval alle mensen die eraan mee gewerkt hebben hartelijk voor danken.

De thema's:


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Trek er es Uut     >  Achtergrond       > De Kindergroep

Google Analytics Alternative