Evenementen en Nieuwsbrieven

De Trekzakagenda

Je selecteerde:

Folkbal Nijmegen: Anne Niepold-Andy Cutting & Wouter e/d Draak (gaat niet door, neem ik aan)

Op zondag 10 mei 13:00 - 18:30 uur in NIJMEGEN

Kolpinghuis

Smetiusstraat 1

Postcode:  6511 ER  

Met houten vloer en op loopafstand van het NS station en de Keizerkarel Parkeergarage :-)
13:00 Dansuitleg
14:00 Wouter en de Draak
16:00 Anne Niepold & Andy Cutting
17:30 Sessie (neem je instrument mee!)
18:30 Einde

 • Neem vooral iemand mee die balfolk nog niet kent, voor hem/haar is de toegang namelijk maar €5. Voorafgaand aan het bal is er een dansuitleg, waardoor je op het bal meteen mee kunt doen.
 • Voor kinderen geldt een vrijwillige donatie
 • Duo Anne Niepold & Andy Cutting
  Twee trekharmonica spelers van wereldklasse. Als die je opbellen om te vragen om in Nijmegen te komen spelen, dan zeg je als organisator geen "nee" maar enkel "wanneer?" en "hoe laat?". Twee virtuozen die hun instrumenten gaan kruizen op de dansvloer van Nijmegen.
  Andy Cutting is een Britse trekharmonicaspeler bekend van zijn werk met balgroepen zoals Blowzabella, Topette en Leverette en speelde ook samen met Chris Wood, Sting, The Who en Nigel Eaton.
  Anne Niepold is een Belgische trekharmonicaspeelster die haar sporen ruim verdiende. Zijn nam een Musette cd op (Musette is not Dead) en is van oorsprong jazz-accordeonist. Een spannende combinatie.
 • Over Wouter en de Draak
  Trekzakker Wouter Kuyper (Lirio, Androneda, BmB) en gitarist Joris Alblas (VOLT!, Annie en de Boswachter) spelen balfolk met een grotere rol voor de gitaar, een tintje Iers en een voorliefde voor Bretons. Direct na hun start wisten zij op de vele bals en festivals waar zij speelden al snel de dansers te overtuigen met hun sterke spel dat boeit van begin tot eind. In hun verfrissende samenspel heeft de trekzak vaak de leiding, maar vult ook graag subtiel in wanneer de gitaar de hoofdrol neemt. Die krachtige combinatie vormt het vertrekpunt voor veelzijdige dansmuziek. Van een betoverend intieme mazurka voeren ze het publiek mee via swingende scottischen naar een heerlijke bourrée of kost ar c'hoad.
 • Over de Dansuitleg
  In deze dansuitleg komen de basisprincipes van balfolk aan bod zodat iedereen mee kan doen. In de tweede helft v/d dansuitleg gaan ze dieper op één dans in.
 • Wat is Balfolk?
  Balfolk is misschien een beetje te vergelijken met een tango- of salsa-avond, maar dan met de muziek en dansen van hier: de dansen en muziek die traditioneel in West-Europa voorkomen. En er is altijd live muziek! Nieuwsgierig? Er zijn kaartjes met kennismakingskorting! En we starten altijd met een dansuitleg. Iedereen kan mee doen.
Kosten: € 15,– Heb je het niet zo breed? Dan komen we je graag tegemoet met een kortingstarief van €<>10,–. Als je €<>15,– echter wel kunt missen, dan worden de bands en onze volgende bals daar zeker blij van.

Voor de volledigheid van deze agenda zijn wij vooral van JOU afhankelijk. Wij houden ons dus aanbevolen voor alle berichten over trekharmonika-evenementen, of evenementen, waarin de trekharmonika nadrukkelijk aanwezig is (en dat is nogal gauw het geval als de trekharmonika ergens aanwezig is...).

Wel verzoeken wij je dringend om van onderstaande link ‘evenement aanmelden’ gebruik te maken. Je kunt dan een formulier invullen en versturen, zodat wij zonder extra werk - dus veel sneller – je evenement kunnen plaatsen.

MELD HIER EEN EVENEMENT AAN

Als Harmonicahoek aanvaarden we als vanouds geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van de evenementen die hieronder staan vermeld. Dat geldt nu in het bijzonder gezien de coronaperikelen. Dat evenementen – nog geplaatst in het pré-coronistisch tijdperk – hier niet afgemeld staan, wil nog niet zeggen dat ze ook echt plaats gaan vinden. Als je dat zeker wil weten, check dan even de contacten die bij de evenementen staan vermeld.

 


De agenda van Zweverink Muziek

Dinie Zweverink van Zweverink Muziek heeft een eigen agenda met met name harmonicadagen. Hier een overzicht.

> Meer
Steun De Harmonicahoek Terug   > Home     > Service       > Agenda
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:
De Accordeonspecialist.

Alles voor de harmonica


Google Analytics Alternative