Polderklanken

Workshop Jacqueline Edeling

Wij verheugen ons over Jacqueline Edeling die wij al lange tijd als een professionele en veelzijdige balgeniste kennen. Zij is dit weekend de docente. Vriendelijk, onderhoudend en niet gespeend van gevoel voor humor.

De benaming ‘Lage Landen’ of ‘Nederlanden’ wordt sinds de middeleeuwen gebruikt om een regio te omschrijven die ongeveer samenvalt met de huidige Benelux, maar waartoe ook wel delen van Oost-Friesland, het Rijnland en Noord-Frankrijk. Uit de traditionele muziek uit die regio’s zal Jacqueline een bekwame en partijdige selectie destilleren. Bij voorkeur muziek met een lyrische inhoud, die lekker weg speelt...
Er zal ook een uitstapje worden gemaakt naar Frankrijk met enkele dansbare Mazurka's etc.

Het niveau is 2-3 (zie uitleg > hier). En dat alles op trekarmonica CF met een gedraaide 5 binnenrij.

Jacqueline Edeling is een harmonicaspeler die de laatste jaren op zoek is gegaan naar de mogelijkheden van het diatonische instrument.
Ze heeft veel afgekeken bij musici zoals Ricardo Tesi, Marc Perrone en Stephane Delicque.
Inmiddels heeft ze een harmonica aangeschaft waar meer mogelijkheden op zitten dan op de gewone tweerijer.
En dat heeft weer gezorgd voor een nieuw inzicht.
Voor de workshop gaat Jacqueline zorgvuldig op weg, naar speelbare stukken die ervoor zorgen dat de speler gretig wordt en niet kan stoppen met studeren.
Lyrisch, hip en vrolijk is haar thema.
 


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Harmonicahoek     > Polderklanken       > Workshop Jacqueline Edeling Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative