Op de grens

Hoesontwerp en layout: www.robertaartsfoto.nl

De CD ‘Op de grens’ van Wim Dictus is een verzameling van muziekstukken met als hoofdinstrument de trekharmonica. Zeven bestaande nummers en zes eigen composities bestrijken intieme, beeldende, dromerige en swingende muziekmomenten op één CD. Soms een spatje folk, her en der duidelijke Latijnsamerikaanse invloeden en poëtische stukken waarbij de gitaar een grotere rol speelt dan de trekzak.

Wim Dictus is in 1957 geboren in Wernhout op de grens tussen Nederland en België.

Op deze grens zijn de op deze CD verzamelde muziekstukken opgenomen met als centraal instrument de trekharmonica, ook wel diatonisch accordeon genoemd. Waar eens de drukke grenspost Wernhout lag pal tegen België aan, is nu Recording Studio 195 gehuisvest in een voormalig declaratiekantoor. Opnametechnicus was Patrick Delabie. Ooit kocht deze als klein manneke zijn eerste tweedehandse electrische gitaar van Wim Dictus. Dat moest dus wel fout gaan. Ook hij zat met deze opnamen op een grens, nl. tussen pop en de muziek op deze CD.

Op de grens tussen enerzijds musiceren binnen bekende kaders en muzikaal experiment anderzijds kun je als muzikant terechtkomen als je je eigen gevoel volgt en daarbij het risico loopt dat niet alles overkomt. Tussen deze ogenschijnlijke tegenstellingen – het is allemaal maar muziek - bevindt zich Wim Dictus als hij traditionele Franse en Engelse stukken arrangeert en combineert met diverse eigen composities op één CD. Eindelijk worden oude beloften ingelost en wekenlange slapeloosheid omgezet in geluidsopnamen.

‘Dit project omvat muzikale ideeën die in de loop van de jaren en gedurende enkele workshops in diatonisch accordeon én danscursussen zijn ontstaan.


Son pa’ acordeón


La Rumba del Arroyo Nuevo


Wiltshire six hand Reel


Nothumberland Lady / Harry the Piper

De instrumenten waarop ik speelde zijn:

De eerste mensen die de ruwe opnamen moesten aanhoren waren natuurlijk mijn moeder en Sofieke.

(en het werd) voorjaar 2005

Wim Dictus

Hooilaan 38c,
4816 EE BREDA
Tel: [00 31] (0) 76 587 78 88
Mobiel: [0031] (0) 6 41 33 83 97

Bestellen

U kunt de CD "Op de grens" bestellen door uw adresgegevens te sturen naar cd@zonnigemuziek.nl en € 18,00 (inclusief verzendkosten) over te maken naar bankrekening 18.89.86.588, o.v.v. ‘CD’ en t.n.v. W.P.A.M. Dictus, Breda.

De CD is vanaf 1 mei ook te koop in
- Cultureel Centrum Van Gogh (Molenstraat 5, Zundert),
- Het Kaffee (Sint Bavostraat 79, Rijsbergen)
- en in Roots Mail Music (Van Goorstraat 4, Breda).


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > CD’s         > Wim Dictus Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië