Lirio’s Eerste

Lirio struint al Jaren de Franse en Vlaamse festivals af op zoek naar oude dansmuziek. Melodieën die eeuwenlang van generatie op generatie zijn overgedragen. We laten ons graag inspireren door de kracht en puurheid van die oude volksdeunen. We schrijven nieuwe melodieën, bewerken oude en laten ons dankbaar beďnvloeden door wereldmuziek en pop.

Dansfeesten

Lirio bewijst dat folk springlevend Is. Met succes, want we speelden al op diverse Boombals, festival Dranouter en Folkwoods. In Nederland spelen we regelmatig op de steeds populairder wordende Nederlandse dansfeesten. Lirio maakt deel uit van het folk-collectlef Nieuw Akoestisch Peil (NAP) en trad daarmee op In de Melkweg, 013 en de Effenaar.

Op de cd wordt onze instrumentale muziek verrijkt met gevoelige oud-Nederlandse Liederen. De heldere, Indringende stem van zangeres Iris Ficker sluit naadloos aan bij de akoestische bezetting van viool, trekzak, gitaar en contrabas. Met veel Liefde bezingt ze het leven van middeleeuwse vrouwen Iris studeerde traditionele zang bij ‘native singers’ uit Bulgarije, Rusland en Georgië. Iris maakte met diverse ensembles concerttournees door o.a Nederland, Duitsland, Engeland, Ierland en Amerika.

Inhoudsopgave:

 1. Chartier
 2. Blauwbaardwals
 3. Het regende seer
 4. Dubbele trekzakbourree
 5. Andrito
 6. Forumscottish
 7. Gutmuntpolka
 8. Rondo
 9. De morgensterre
 10. Leliejig
 11. Skascottish
 12. Piazolla
 13. Marco’s Cercle

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > CD’s> Lirio         > Lirio’s Eerste Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)