La rosa e la ramella

Din delòn (fonetisch afgeleid van de klank van torenklokken) is een folkgroep uit Milaan en omgeving met veel traditionele muziek uit Noord-Italiaanse regio’s met af en toe een uitstapje naar Zuid-Frankrijk. Fraai harmonica werk van Andrea Capezzuoli op de Salterelle.

Het geluid van Dindelon klinkt met een bezetting van draailier, doedelzak, trekharmonica en zang behoorlijk traditioneel, maar de bewerkingen en uitvoering van de nummers zijn dat allesbehalve. Draailier en trekharmonica gooien soms verbluffend complexe begeleidingsritmes in de strijd en doedelzak en piffero (locale, eenvoudige variant van de klarinet) gaan regelmatig in solo’s op zoek naar de vrijheid.
Deze instrumentale virtuositeit wordt uiteraard gecomplementeerd door mooie liedjes die voornamelijk gezongen worden door Simona Scuri; soms wordt ze bijgestaan door de stem van draailierspeelster Caroline Tallone. Het muzikale beeld dat Dindelon biedt is een boeiende combinatie van de gevarieerde tradities van Lombardije en de eigen inbreng en creativiteit van de vier muzikanten.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > CD         > Dindelon Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)