it ’s the wild music of the in-crowd

Dan Neely, Irish Echo

old style music played in the old style, music that is both ageless and very much of now

Sean Laffey, Folkworld

Twee nieuwe cd’s puur Iers uit Utrecht

Mick Conneely & David Munnelly

Mensen die in 2012 Trek er es Uut in Nijmegen bezochten, kennen hem wel: David Munnelly. Deze in Utrecht wonende Ier heeft twee nieuwe cd’s uitgebracht.

16 november 2012

De Muzikanten:

Mick Conneely – Fiddle / Bouzouki

Mick Conneely is een de meest gerespecteerde violisten van zijn generatie. Hij heeft met vele artiesten gespeeld, getourd en albums gemaakt met ondermeer de beroemde en succesvolle band DeDanann. In 2001 is zijn solo-album ‘Selkie’ uitgebracht onder het prestigieuze label Cló Iar-Chonnacht.
Samen met De Danann lid Alec Finn is Mick een van de meest gewaardeerde bespelers van de zes-snarige Griekse bouzouki binnen de Ierse traditionele muziek. Mick doceert fiddle en bouzouki lessen op verscheidene festivals in Ierland en ook daarbuiten. Hieronder vallen onder andere de Willie Clancy Summer School in Maltown Malbay (County Clare, Ierland), Masterclass in Traditional Irish Music Performance op de Irish World Academy of Music and Dance, University of Limerick (County Limerick, Ireland) en Catskills Irish Arts Week (New York, USA).

David Munnelly – Accordeon / Melodeon

David Munnelly werd geboren in een zeer muzikale familie en groeide op met continue aanwezigheid van Ierse muziek.
Tijdens zijn jeugd luisterde hij voortdurend naar zijn zingende en accordeon bespelende grootmoeder en zijn neuriënde grootvader.
Vanaf zijn zevende levensjaar begon David zelf met het bespelen van de accordeon en toonde ook zelf een groot interesse in Ierse tradionele muziek. Nadat hij een paar jaar had doorgebracht op de universiteit van Dublin werd hij gevraagd om zich bij de band van Niamh Parsons te voegen waar hij uiteindelijk zes jaar mee heeft rondgetourd.
Na ook nog een paar jaar te hebben rondgetourd met grootheden in de Ierse muziek zoals Gerry O’Connor, Garry O’Briain, De Danann and The Chieftains begon hij in 1999 zijn eigen band: de David Munnelly band. Naast het debuutalbum ‘Swing’ zijn daarna nog drie andere succesvolle band albums uitgebracht en heeft de David Munnelly band tevens uitgebreid getourd in Noord-Amerika, Europa en Japan.

Tight Squeeze is het laatste studioalbum van de David Munnelly band.
  • Tight Squeeze is het laatste studioalbum van de David Munnelly band.


Tight Squeeze

Tight Squeeze is het laatste studioalbum van de David Munnelly band.
Het album staat vol met Ierse tunes die in een vers en ietwat jazzy jasje zijn gestoken samen met nieuwe creatieve, composities en prachtige, sterke liedjes gezongen door Shauna Mullin.

BESTEL OF DOWNLOAD DE CD
This what it is is het debuutalbum van Mick Conneely en David Munnelly. Het is het resultaat van jarenlang samenspelen in traditionele Ierse sessies in meio en Galway.
  • This what it is is het debuutalbum van Mick Conneely en David Munnelly. Het is het resultaat van jarenlang samenspelen in traditionele Ierse sessies in meio en Galway.


This what it is

‘This what it is’ is het debuutalbum van Mick Conneely en David Munnelly. Het is het resultaat van jarenlang samenspelen in traditionele Ierse sessies in meio en Galway. Mick and David hebben een enorm respect en liefde voor dezelfde muziek gebaseerd op opnames uit de jaren ’20 en latere bands zoals DeDanann. Het is dan ook deze muziek die levendig en met veel enthousiasme op het album terug te horen is.

BESTEL OF DOWNLOAD DE CD

Dave and Mick are master musicians no doubt about it, they have the credentials: the track record, the bands, albums and collaborations, but here you get more than just great musicianship, you get a dialogue, a conversation happening now, not parroted lines from some slickly rehearsed ensemble, that is the real excitement here. Cleary they have practice long and hard, there are gaps and stops and changes of rhythm, which the boys hit spot on, but you ’d be forgiven if you thought they ’d just walked into the pub and played straight of the cuff.

The Samurai

Naast het inmiddels 12-jarige succesvolle bestaan van de David Munnelly band heeft David nu ook andere, zeer geslaagde projecten zoals het (wereld) muzikale accordeon-quintet Samurai, het zeer hoog gerecenseerde traditionele duo met Mick Conneely, Benelux projecten zoals Andar en Trio en de zuiver Ierse tradband Morga.

In Utrecht

Sinds 2009 heeft David Munnelly zich permanent gevestigd in Utrecht in Nederland en houdt hij zich naast zijn vele zeer gerespecteerde projecten ook bezig met lesgeven. Dit doet hij met name op het gebied van de Cis/D of B/C accordeon of de melodeon, maar ook doceert hij vol overgave de verschillende nuances, stijlen, technieken en het daarbij behorende repertoire aan alle muzikanten die geïnteresseerd zijn in het spelen van Ierse traditionele muziek. Dit doet hij zowel vanuit huis als via Skype.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > CD ’s         > David Munnelly Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)