De Harmonicahoek
Hier ben je:
 Hier staat niets. Home   Hier staat niets. Bladmuziek & Cd’s    Hier staat niets. CD’s     Hier staat niets. Service - CD’s
zweverink.gif Toon_Sileon.gif casa_nuova.gif Berend_Kok.gif
Teller
De fraaie cover van de CD ‘La robe de Rosalie’ van de Cajun Company uit Den Haag.

Cajun Company

Slechts één keer eerder kreeg een Europese band een ‘award’ van de Amerikaanse Cajun French Music Association. De in Den Haag opgerichte Cajun Company was de tweede die deze prijs in de wacht sleepte.

“Cajun is vooral muziek die uit je hart komt. Er zitten mooie stukken bij, maar het kan ook een hartverscheurende wals zijn. Over verloren liefdes, mislukte oogsten, over het leven van alledag.” aldus Cajun Company violiste Pauline Groenendijk.

De oorsprong van Cajun ligt bij de volksliedjes van de Franse boeren die zich in de 17de eeuw in Nova Scotia, bij Canada, vestigden. Ze werden later verjaagd door de Engelsen en belandden in Louisiana. Daar was weer sprake van lerse en Afrikaanse invloeden, en van de blues.

De groep speelt de muziek in de oorspronkelijke bzetting een viool, gitaar, accordeon en triangel: een zwaar instrument, van de tanden van een oude hooivork waarmee het ritme wordt aangegeven.|

Terug Terug   |  Terug Blader terug   |  Terug Blader verder