Vijftig nieuwe melodieën voor balfolk, sessie en thuis

Deunenboek II

Na het succes van het eerste deunenboek heeft de Nieuwegeiner muzikant en docent Wouter Kuyper een tweede deel uitgebracht. Het staat vol met composities van zijn hand. Muziek die gebruikt kan worden als basis voor de gekende balfolk-dansen, zoals scottishen, mazurka's, (onregelmatige) walsen, bourrées en nog veel meer.

dinsdag 3 december 2019

Het kan goed zijn dat er muziek tussen zit die je al bekend in de oren klinkt; je kan ze live beluisteren bij bands van Wouter, maar ook op de CD's van Wouter en de Draak of Lirio.
Door er tablatuur bij te zetten is het boek ook bruikbaar geworden in de Nederlandse trekzakscene, die hier veel gebruik van maakt, maar hij is bedoeld voor alle instrumenten. Deze trekzakscene, de balfolkwereld en de muziek zelf waren voor Groninger muzikant en tekenaar Auke Eringa de inspiratie voor de vrolijke tekeningen die deze bundel tooien. Auke heeft ook de lay-out verzorgd.

Ruim tien jaar aan nieuwe composities ingedikt tot een behapbaar aantal van vijftig nieuwe deunen; sommige heb ik heel veel gespeeld, sommige op cd gezet met Lirio, sommige met Wouter en de Draak.
Sommige heb ik geschreven voor mijn leerlingen om een specifiek iets te oefenen, sommige voor specifieke dans-oefeningen tijdens danslessen. Sommige heb ik alleen maar thuis op de bank ten gehore gebracht, maar allemaal zijn ze om op te dansen. Allemaal zijn ze geënt op de traditionele dansen uit West-Europa zoals we de laatste jaren veel zien en horen op balfolks.

Alle instrumenten

Ik heb de nummers geschreven op de mij voorhanden zijnde instrumenten. Meestal is dat een trekzak, soms een doedelzak, soms een fluit, chalumeau of piano. De muziek in de bundel is dan ook bedoeld voor alle instrumenten. De tablatuur die ik er bij heb gezet is ofwel voor een trekzak in GC, ofwel voor een trekzak in CF, omdat ik weet dat er van beide veel gespeeld wordt in Nederland. Laat je niet tegenhouden door “dat is niet mijn trekzak”! Achterin het boek staat hoe je de tablatuur zo kunt aanpassen dat het voor jouw trekzak speelbaar is.
 

Inhoudsopgave

Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > Bladmuziek         > Wouter Kuyper           > Bal Folk Deunenboek 1 Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië