Ingezonden bladmuziek

Iedereen die bladmuziek heeft geschreven (diverse computerprogramma maken het je tegenwoordig makkelijk) is welkom zijn werk naar ons op te sturen. Denk wel aan eventuele auteursrechten.

Wij gaan er vanuit dat iedereen die iets instuurt zijn verantwoordelijkheden kent. Bij volksmuziek geldt dit probleem echter doorgaans niet: de auteursrechten liggen bij het volk. Bij bewerkingen ligt dat natuurlijk anders: zo kan bijvoorbeeld de bewerking van de Homing Waltz van Frans Tromp, die de leerlingen op bladmuziek meekrijgen niet worden opgestuurd – ook al heb je die zelf van de vingernotatie voorzien.

De muziek kun vanuit je programma bijna altijd als midi exporteren. Dat geldt ook voor de notatie: dat worden dan meestal .bmp, .tiff, .pct bestanden e.d.; wij zetten die hier om naar .pdf. Zelf naar pfd omzetten mag ook, maar zorg dan wel dat dit op A4-formaat gebeurt.
Vermeld er ook de stemming van de harmonica bij (C/G, G/C e.d.) en ook of het in de Kwakernaat- of Goudkuil-/Söhngen-stemming is.

The Frisian Lowlands Melody

De Harmonicahoek

Hierbij de notatie van mijn eigen kompositie The Frisian Low Lands Melody. Ik heb dit al vele malen op verschillende lokaties mogen spelen, en nu eindelijk met medewerking van Riet de Swart die dit met behulp van haar man op papier heeft gezet.

> Meer

Dromerige videoclip

De Harmonicahoek

donderdag 17 december 2009
Wim Dictus stuurde ons een videofilmpje op. Een wat dromerig filmpje met een hoog romanticiteitsgehalte, opgenomen in het Amsterdamse Vondelpark. Ouderwets vastgelegd met een super8-camera, waarvan je de film dus blijkbaar nog kunt laten ontwikkelen.

> Meer

Dr Mütsche Geischt

Deze Zwitserse polka (oftwel een scottisch) behoorde tot de lesstof van de Workshop van Simon Dettwiler tijdens Trek er es Uut 2007.

> Meer

Groeten uit de Auvergne

De Harmonicahoek

Deze ansichtkaart uit de Franse Auvergne kwam van een Quirina van Hof, een leerlinge van mij. De man op de foto speelt éénrijer. Op de kaart staat tevens de bladmuziek van een bourrée.

> Meer

La Folia

Een versie van het hele oude ‘La Folia’ - aangeleverd door Hans van den Brand. ‘Het accoordschema is ideaal om er eindeloos op los te jammen met 20 trekzakken (nou lijkt me twee om mee te beginnen mooier). Ook kan er ongebreideld op gevarieerd worden.’

> Meer

‘Loituma’s’ Ievan Polkka op muziek gezet

De Harmonicahoek

23 september 2006
Onlangs was er een hevige uitwisseling van informatie in de Mailgroep Trekharmonika over een opgedoken Finse Polka. Het bleek te gaan om de Ievan Polkka (Eva’s Polka) van het Finse folkgezelschap Loituma. Op het verzoek om er bladmuziek van te maken reageerde Hans van den Brand als eerste.

> Meer

Ievan Polka: meerstemmiger en ritmischer

Naar aanleiding van de ingezonden bladmuziek van de Ievan Polkka (Eva’s Polka) door Hans van den Brand stuurde Kees Vermeulen een verder uitgewerkte versie. Hier lees je zijn commentaar en toelichtig en vind je zijn ingespeelde en op bladmuziek gezette versies.

> Meer

Boite de Jazz

Dit is de bewerking van Kees Vermeulen van een nummer dat bij Bernard Loffet op de site heel lang als welkomstnummer heeft geklonken. Het is een mooie mazurka van Christian Josué en moet eigenlijk op een 2,5-rijer gespeeld worden, maar omdat er maar één noot op de 3e rij gespeeld wordt heeft de transcribeur die voor de tweerijer maar vervangen voor een andere die ook lekker klinkt

> Meer

Schnappi, das kleine Krokodil

Het verbaasde Kees Vermeulen dat nog niemand de Schnappi van Duitsland heeft ingestuurd. Daarom bij deze.

> Meer

Ingezonden door Mieke Smits

Diverse ingezonden muziek van Mieke Smits, huisarts met een praktijk in Zevenaar, op Midi en Mp3-formaat, met tevens de notaties.

> Meer

It Aldershûs

• Opgetekend door Siebe Sikma uit Hindeloopen. Bewerkt voor pc door Roel Zuiderbaan (Sneeker notatie) en Andrys Stienstra (notenschrift)

It Aldershûs lijkt echt een geestelijk lied, vooral als je het een beetje gedragen speelt (tempo 90). Zo wordt het in Friesland over het algemeen ook gezongen.
De tekst (bij pdf-bestand) gaat over het ouderlijk huis en Friesland waarnaar wordt verlangd. Het laatste couplet gaat over het verlangen om later in Friesland te sterven en daar begraven te willen worden. Het is dan ook geen wonder dat It Aldershûs in Friesland in de top-5 bij begrafenissen en crematies staat.


Het midi-bestand

Lambada

• Sietse Ketelaar heeft de bladmuziek van Lambada van ‘nummertjes’ voorzien.

Mother, how are you today?

Ooit een bekende van meiwood. Ingezonden door Ad Kwakernaat

Andro

• Ingezonden door Luc Dördregter
(© La Motte – MusiCAD 3.0 beta 11-03-2002)

-De Vrolijkheid

• Ingezonden door Luc Dördregter
(© La Motte – MusiCAD 3.0 beta 11-03-2002)


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > Bladmuziek         > Ingezonden Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)