Vrolijke Italiaanse walsjes, tarantellaís en mazurkaís

Italiaanse melodieŽn

Op een dag ontmoette ik een leerlinge met een bijzondere trekharmonica: een Dino Baffetti in EA gestemd. Een prachtig instrument. Aan dit instrument ontbrak iets wat velen van ons zeer bevalt, namelijk de mineurbas. Gevolg was dat mijn leerlinge de mooie mineurwalsjes in haar lesboek niet kon spelen. Ik beloofde haar op zoek te gaan naar Italiaanse walsjes die pasten bij haar instrument. Zo ontstond langzaamaan een verzameling van allerlei vrolijke Italiaanse melodieŽn.

door Gerard Gerritsen

Niet alleen walsjes, ook tarantellaís en mazurkaís maakten deel uit van de melodieŽn die ik op mijn zoektocht vond. Sommige waren, helaas voor mijn leerlinge, voorzien van mineurbassen.

De stukken in deze bundel zijn uitgewerkt voor een CF gestemde trekharmonica, met een gedraaide vijfde toets op de binnenrij. Simpelweg omdat dit het meest gangbare instrument is in ons koude kikkerlandje.
Zelf speel ik de melodieŽn liever op een GC of AD gestemde trekharmonica, omdat het merendeel in het tweede octaaf geschreven is.

Inhoudsopgave:

 1. Carneval di Venezia
 2. Tarantella
 3. Marsigliese di Tredozio
 4. Sbrando del Roero
 5. Valzer Fantasia
 6. Tarantella uit CalabriŽ
 7. Lo spazzacamino
 8. Saltarella
 9. Valzer Aviglianese
 10. Mazurka
 11. La bella Guiliana
 12. Quadriglia Saltellata
 13. I Capelli di Angiolina
 14. Tarantella Meridionale
 15. Serenata Aviglianese
 16. Tarantella Fantasia
 17. Apri la porta
 18. Tarantella Potentina
 19. Mazurka Figurata
 20. Tarantella Napolitana

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > Bladmuziek         > Gerard Gerritsen           > Italiaans Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern Ė een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)