Bladmuziek van Gerard Gerritsen

Eind 2003 kreeg Gerard Gerritsen uit Zwanenburg een Hohner Goudbrandje te leen. Met hulp van de boeken van Joop van Doorn ging het daarna snel. Gevolg: een website met eigen bladmuziek.

“Trekharmonica spelen is, zoals al meerderen voor mij ontdekt hebben, een heerlijke passie!”, aldus de schrijver.

Volksliederen uit Duitsland

De Harmonicahoek

Deze bundel dankt zijn bestaan aan Michael en Jacoba. Twee Duitse Handharmonika spelers die enige tijd geleden reageerden op een artikel op mijn website. Zij bleken mijn site regelmatig te bezoeken en waren blij daar ook af en toe Duitstalige liederen op aan te treffen. Ik schreef hen dat ik er wel meer wilde plaatsen, maar dat ik maar weinig kon vinden op internet. Zo kwam het dat ik op een dag een enorm boek met Duitse volksliederen in mijn mailbox aantrof. Dit boekwerk ben ik eens gaan doorspelen en dat heeft geleid tot deze bundel.

> Meer

Italiaanse melodieën

De Harmonicahoek

Op een dag ontmoette ik een leerlinge met een bijzondere trekharmonica: een Dino Baffetti in EA gestemd. Een prachtig instrument. Aan dit instrument ontbrak iets wat velen van ons zeer bevalt, namelijk de mineurbas. Gevolg was dat mijn leerlinge de mooie mineurwalsjes in haar lesboek niet kon spelen. Ik beloofde haar op zoek te gaan naar Italiaanse walsjes die pasten bij haar instrument. Zo ontstond langzaamaan een verzameling van allerlei vrolijke Italiaanse melodieën.

> Meer

'Dubbele noten'

De Harmonicahoek

Voor de beginnende trekharmonicaspeler die graag eens wil oefenen met het spelen van dubbele noten heb ik deze bundel gemaakt. Het zijn 20 eenvoudige composities die langzaam oplopen in moeilijkheidsgraad.

> Meer

Eenvoudige walsjes voor de trekharmonica

De Harmonicahoek

Een bundel die je pakt wanneer je denkt: "Zo nu eens even een lekker walsje na al dat geoefen."

> Meer

Er is een bundeltje geboren op aard

De Harmonicahoek

19 december 2007
Samen kerstliedjes spelen en zingen, ja gezellig. Het succes van de kerstsamenspeeldag die recent door Gerard Gerritsen werd georganiseerd, krijgt na ampel overleg tussen verschillende webbeheerders een leuk vervolg.

> Meer

Samenspelen met de Trekharmonica

De Harmonicahoek

23 september 2007
Voor diegene die graag samenspelen heb ik een bundel gemaakt met twintig samenspeelnummers uitgewerkt in twee partijen. Ze zijn uiteraard voorzien van cijfers en bedoeld voor de CF gestemde trekharmonica met gedraaide toets op de binnenrij.

> Meer

Samenspelen met de trekharmonica deel 2

De Harmonicahoek

Deze bundel is een vervolg op een samenspeelbundel die Gerard Gerritsen een aantal jaren geleden heeft uitgegeven.

> Meer

Esten dansen de winter door

De Harmonicahoek

december 2016
Hij dook op rond de jaarwisseling: een video van enthousiaste volksdansers die figuren maken op een besneeuwd plein in de Estse studentenstad Tartu. Weliswaar komt er geen harmonica aan te pas in de muziek, maar de melodie triggert menig speler. Gerard Gerritsen ging dan ook snel aan de slag voor de bladmuziek.

> Meer

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > Bladmuziek         > Gerard Gerritsen Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)